maandag 24 april 2017

En toen was het over, afscheid als speler

Dit weekend heb ik mijn laatste toernooi gespeeld. Ik had al een geruime tijd geleden besloten om tijdens het Remmerden NK Para-Badminton 2017 te stoppen als actief speler. Ik heb mijn focus meer verlegd naar het geven van trainingen bij diverse verenigingen. Ik ben van mening als je aan de top wilt blijven spelen, dat je daarvoor ook moet blijven trainen. Dit was voor mij op een gegeven moment niet meer te verenigen, ik heb daardoor de knoop moeten doorhakken en heb besloten om te gaan stoppen met het competitieve spelen. Doordat Bas den Turck helaas was geblesseerd, ontstond er een mogelijkheid om het toernooi te mogen spelen met spelers waar ik eerder zo'n 11 jaar geleden mee begonnen was. Ik heb het Remmerden NK nu kunnen spelen met Guus Maassen (herendubbel) en Carmen van Kester (mix-dubbel).

1e dag NK Para-badminton 2017 was ik op moment tevreden met het resultaat.
Halve finale enkel. Op koers voor goud in de mix. Op koers voor het zilver in het dubbel.
Ook vond ik het fantastisch dat er supporters in de zaal waren.
Kortom een goed uitgangspunt voor dag 2.

De 2e dag en laatste dag van het NK Para-badminton. 
Uiteindelijke buit is geworden: brons herenenkel; brons gemengddubbel en toch onverwacht zilver in het herendubbel.


Nadat ik mijn enkelspel had gespeeld werd het toernooi een korte tijd stil gelegd. Edwin Schriemer nam het woord en bedankte mij voor de afgelopen jaren voor het spelen binnen het Para-badminton. Hij refereerde nog even aan het moment dat de Duo vereniging Veenendaal startte met het Para-badminton. Dit had ik absoluut niet zien aankomen en werd hierdoor behoorlijk geëmotioneerd. Edwin vond het jammer dat ik stopte met het spelen van wedstrijden en gaf nog aan dat ik gedurende de jaren door voor heel wat spelers een bron van inspiratie was. Ik nam vervolgens een flinke bos bloemen in ontvangst.
Allemaal hartstikke bedankt.
Carmen van Kester bedankt voor het spelen van mijn laatste gemengddubbel + het spelen als mix-partner van de afgelopen jaren.
Guus Maassen bedankt voor spelen van mijn laatste herendubbel + het spelen van de diverse (inter)nationale toernooien waarbij wij toch een aantal prijzen wisten te winnen
Bas Den Turck succes en sterkte met je herstel en een voorspoedige carrière. 
Megan Hollander, succes met je verdere verloop van jouw badminton carrière en ik hoop dat ik daar nog wat aan kan bijdragen.
Reek Den Heyer, bedankt voor afgelopen jaren van geven van training.
Annie van Daal-Pothoff bedankt voor de begeleiding van afgelopen jaren gedurende de diverse (inter)nationale toernooien.


Ook de spelers van de nationale selectie (Jordy, Joey, Tim, Megan, Guus, Mylene, Joshua) en spelers uitkomende in het nationale Para-badminton circuit wil ik bedanken voor het spelen met heel veel plezier en toewijding. Ik kan niet iedereen persoonlijk bedanken, anders denk ik dat ik de mensen tekort doe. Dat wil ik zeker voorkomen en doe het dan op deze manier.
Vanaf deze kant de organisatie bedankt voor het geweldige toernooi. Organisatorisch zat het weer prima in elkaar en gefeliciteerd met het feit dat jullie dit zeker nog 3 jaar mogen en willen organiseren.

Edwin Sundermeijer bedankt voor het maken van de geweldige foto's.
Ook wil ik weer de mensen bedanken die het afgelopen weekend de moeite hebben genomen om eens te komen kijken.
Speciale dank voor de supporters van het afgelopen weekend, Jantine Reurink en Mirthe BruilRené LoomansMandy Bieleman, Rob Jeanmaire + de coach Mascha Gebbink.

Ook wil ik de sponsoren van de afgelopen jaren bedanken die mij op alle mogelijke manieren hebben gesteund ( Yonex- Benelux, ChespBadmintonwebshop, Fitsportbalsem, Otto Bock en de De Hoogstraat).

Ik hoop ooit nog eens op een bepaalde manier binnen het Para-Badminton terug te komen. Geen opmerkingen:

Een reactie posten