vrijdag 28 oktober 2016

Europees kampioenschap Para-Badminton 2016 ( update)


Vandaag de 2e speeldag van het toernooi. Ik moest aan het eind van de ochtend en begin van de middag mijn laatste enkel partij uit de poule nog spelen. Ik moest spelen tegen een rus. In het verleden heb ik eens ooit tegen hem gespeeld, maar nooit van hem gewonnen, sterker nog, ik verloor met behoorlijke cijfers van hem. Deze rus, genaamd Marat Akhmatgireev, won in 3 sets van mij ( 21-18, 18-21 en 21-12). het waren spannende games waarbij ik regelmatig een voorsprong op hem kon nemen. Helaas wist ik dit niet vol te houden. Uiteindelijk ging ik in de 3e game teveel fouten maken, waardoor hij kon uitlopen tot uiteindelijk 21-12. Ik heb bijna een uur op de baan gestaan. Ik kan in het enkelspel terug kijken op een geslaagd toernooi. Weliswaar niet door naar de volgende rond, maar na alle tevredenheid kunnen spelen.

Ook ging deze 2e dag de (heren) dubbels van start. Met Bas den Turck als mijn dubbelpartner speelden wij onze eerste wedstrijd gedegen en wisten tegen Meva Singh Desi en Jaime Polo een mooie overwinning te behalen. Voor Bas was dit zijn eerste overwinning in het internationale dubbelspel.
Ons tweede dubbel speelden wij tegen een Frans koppel, Gabriel Audinet en Jeremie Gourves. Om in ieder geval een kans te maken op de 2e ronde moesten wij deze wedstrijd ook winnen. De eerste game ging ons prima af en wonnen deze dan ook met 21-8. In de tweede game lukt het ons niet om in eerste instantie de bekende "Flow" vast te houden. Uiteindelijk wisten wij de winst naar ons toe te halen 21-18. Deze uitslag gaf ons rust om toe te werken naar onze 3e partij.
Wij wisten dat deze 3e partij een bijzonder zware opgave zou gaan worden. De twee spelers, spelen al reeds een aantal jaren met elkaar. De spelers, Antony Forster en Alan Oliver wisten ons aardig bezig en onder druk te houden. In de twee games wisten wij ons aardig te weren en gaven behoorlijke tegenstand. Dit was hun reactie dan ook na afloop. Het was voor hen een fijne wedstrijd geweest om zo tegen ons te mogen en kunnen spelen. Uiteindelijk verloren wij met 21-13 en 21-12.
Door deze nederlaag zijn wij 2e in de poule geworden en mogen op zaterdag 29 oktober (3e dag) nog een keer terugkomen om in de kwartfinale uit te komen tegen wederom 2 Fransen, genaamd 
Geoffrey Byzery en Jean-Francois Le Perff.


donderdag 27 oktober 2016

Europees kampioenschap Para-Badminton 2016 ( update)

Donderdag 27 oktober 2016. De eerste officiƫle wedstrijd dag is inmiddels achter de rug. De dag begon met het spelen van de gemengd dubbels. In de eerste wedstrijd speelde ik met mijn mix-partner, Abbigale Richards een verloren wedstrijd. Wij speelden tegen het Russische koppel Oleg Dontsov en Natalia Iaremchuk de standen 9-21 en 9-21. Helaas kwam wij er niet aan te pas en gingen ons focussen op onze tweede wedstrijd.
Deze tweede wedstrijd speelden wij tegen het geplaatste koppel Alan Oliver ( Scotland) en Julie Thrane ( Denemarken). Ook hier hadden wij weinig in te brengen ( 10-21 en 12-21). Overigens speelden wij beter in vergelijking met de eerste partij van eerder op de ochtend. 2 verloren wedstrijden betekent gewoon dat je eruit ligt. Helaas, maar niets aan te veranderen.

Ik heb mij nu kunnen concentreren op de heren enkels. Mijn eerste partij speelde ik tegen de geplaatste Fransman Mathieu Gilles Thomas. Helaas kwam ik niet in mijn spel, teveel persoonlijke fouten. Niet de juiste focus, te veel en te snel willen scoren etc etc. Kortom, het was niet de wedstrijd waar ik op hoopte. Uitslag was 21-11 en 21-9 in zijn voordeel.
Om nog in de race te blijven voor de 2e ronde moest ik in ieder geval mijn tweede partij winnen. Ik speelde deze partij tegen de Turk Ibrahim Sozer. In deze partij had ik wel de focus, bleef kalm, simpel spelen etc etc en uiteindelijk wist ik deze partij te winnen in een klinkende uitslag ( 21-8 en 21-10). Met deze overwinning blijf ik gelukkig in de race en hoop morgen op een soortgelijke uitslag in mijn laatste enkel van de poule ronde.
Tevens zal morgen een begin worden gemaakt met de herendubbels. In de herendubbel zal ik samen met Bas den Turck de strijd aangaan.
Hopen dat ik morgen een vergelijkbaar positief verhaal kan vertellen.

Wordt vervolgd.Europees kampioenschap Para-badminton 2016

Het is woensdag 26 oktober 2016. Vandaag ben ik in Beek ( Limburg) aangekomen. Ik heb hier ook inmiddels de trainingen achter de rug. Ook voor de eerste keer kennis gemaakt met mijn Engelse mix-partner Abbigale Richards. Alles is goed verlopen. Wij moesten erg wennen aan de zaal ( verlichting, vloer e.d.), maar uiteindelijk is dit goed gekomen.

Nadat de officiele opening is verricht, kunnen we wachten op de lotingen en de wedstrijdlijsten.
Het heeft even geduurd, maar de lotingen zijn verricht en zijn daarbij ook openbaar gemaakt. Hieronder de link waar de komende eerste wedstrijden staan vermeld. het kan allemaal gaan beginnen.
Let's go!

Link naar het betreffende wedstrijd overzicht.