zondag 26 juni 2016

Het laatste toernooi van het seizoen

Vandaag werd in de sporthal aan de Homberg in Wijchen voor de 2e maal het NK Boxgame en 3V3 georganiseerd. Het e.a. werd georganiseerd door Lennart Bijkerk, ikhouvanbadminton, Han van der Vliet (Toernooisupport).
Ik had mij ingeschreven voor de Boxgames. De eerste partij tegen Bart-Jan Hollander ging verloren. Voor mij is het een redelijke onbekende tak van Badminton. Ik moest nog behoorlijk wennen aan de kleine ruimte die ik tot mijn beschikking had. De tweede partij wist ik winnen.

Hier de link waarbij de spelregels van de Boxgame worden uitgelegd.

Het komt er op aan om bijzonder tactisch en technisch te spelen. M.a.w., het is voor een ieder te doen.
Uiteindelijk kwam ik te spelen tegen Edwin Ekiring. Edwin speelt normaal gesproken in het team van BC Amersfoort, spelende in de Eredivisie.Ik had geen illusie dat ik deze partij zou kunnen winnen, dan wel ook maar iets in de buurt van hemte kunnen komen. Maar zoals verwacht speelde Edwin bijzonder sociaal en gaf mij nog een aantal tips om de slagen nog beter uit te kunnen voeren.
Niet geheel onverwacht wist hij de partij in twee gewonnen games naar zich toe trekken. Ik vond het fantastisch om tegen hem te mogen spelen. Het was een mooi trainingsmoment. Ik ga zeker proberen de Box-games gedurende het zomer badminton bij ons te introduceren.

Allemaal bijzonder bedankt voor de gezelligheid vandaag. Het was voor mij weer een leerzame en aangename zondag. Tot volgend jaar. Ik hoop dat dan een aantal spelers van het nationale team te mobiliseren om hier aan dit evenement deel te nemen.

Link fotoalbum NK Box-game & 3V31 opmerking:

  1. Bedankt Eddy voor je aanwezigheid. Aan den lijve ondervonden dat het voor iedereen te doen is :-)

    BeantwoordenVerwijderen