maandag 18 april 2016

NEDERLANDS KAMPIOEN HERENDUBBEL 2016 ( Para-Badminton)!!

Afgelopen weekend is er hevig gestreden om het Nederlands kampioenschap in de diverse disciplines.
Sportstad Veenendaal en dan met name sporthal "Valleihal" was wederom het decor van deze strijd. De organisatoren ( Duo Badminton Vereniging en Badminton Nederland) van dit spektakel zijn er voor de 2e maal erin geslaagd een mooi en afwisselend programma in elkaar te zetten. Op de eerste dag werd een demo gegeven van het Para-schermen. Ook qua sfeer was het weer bijzonder gezellig. Een mooie lichtshow, aankleding door de sponsoren e.d. maakte het dat het een NK waardig toernooi was.

In het mannenenkel heb ik gestreden voor wat ik waard was. Ik kon dit weekend geen potten breken. Mijn tegenstanders, Mark Modderman, Bas den Turck en Joshua Donker, waren dit keer gewoon te sterk.
In het gemengddubbel met Megan Hollander speelden wij onze wedstrijden degelijk. In de partij waar het uiteindelijk om ging ( Mark Modderman en Carmen van Kester), lukt het ons onvoldoende de partij onder druk te kunnen zetten. Helaas verloren wij deze partij en wisten hierdoor het zilver te bemachtigen.
In het mannendubbel was het een echte clash! In de eerste game sloeg ik mijzelf bijna knockout. Ik wilde een smash van Mark stoppen, maar sloeg met mijn racket mijzelf tegen het voorhoofd. Ik ging down. Vervolgens leek het alsof dit een soort reset was. Daarna speelde ik met Bas den Turck een prima pot tegen Mark Modderman en Axel Nieuwenhuyse. Wij wisten de wedstrijd en dus het kampioenschap in de 3e en beslissende game, naar ons toe te trekken.

Vanaf deze kant de complimenten hoe het e.a. weer is verlopen, Top gedaan, bedankt.
Verder wil ik Edwin Sundermeijer en zijn zoon bedanken voor het maken van de mooie foto's gedurende het toernooi.
Tot volgend jaar maar weer.De resultaten:
- Nederlands kampioen 2016 in het herendubbel samen met Bas den Turck. Overigens dit jaar is het voor de 10e keer dat ik deze titel heb mogen veroveren.
- 2e plaats behaald in het gemengddubbel samen met Megan Hollander

Gehele lijst met winnaars.Geen opmerkingen:

Een reactie posten