vrijdag 4 maart 2016

Vervolg onderzoek Fontys Hogeschool Eindhoven.

Het is al weer even geleden dat ik een bericht heb geplaatst op deze site. Dit had vooral te maken met het feit dat de competitie is afgelopen en dat ik mij wat meer moest richten op mijn eigen werkzaamheden binnen het onderwijs.
Ook heb ik nu een behoorlijk aantal workshops gevolgd in aanloop naar de eigen invulling van het TC4, en dan met name gericht op het Para-Badminton. Er zullen nog een aantal workshops volgen en aan het einde van dit traject zal ik mijn rugzakje aardig gevuld hebben met diverse ervaringen en inzichten.
Nu is er dan toch eindelijk en moment gekomen dat ik weer een berichtje kan schrijven omtrent de voortgang van het onderzoek. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de studenten van de Hogeschool Fontys Eindhoven.
Vorig jaar is al reeds een aanvang gemaakt met het oriƫnterend onderzoek door 1 van de studenten. Er is gekeken naar de blessure gevoeligheid van de spelers van het Para-badminton. Uit het onderzoek is o.a. naar voren gekomen dat schouder en rugklachten een groot probleem vormen. Door deze student zal een onderzoeks- resultaat geformuleerd gaan worden.
Vandaag wordt een vervolg gegeven aan deze resultaten. Door twee studenten zullen deze klachten opgepakt gaan worden. Er zal onderzoek worden gedaan of deze klachten ook spelen bij de z.g. "valide"spelers. De vragen die o.a. gesteld gaan worden zijn, komen deze klachten hier ook voor en zo ja, hoe kan dat of zo nee, hoe is dit mogelijk? De uiteindelijke resultaten hiervan gaan mogelijk leiden tot nieuwe onderzoeks vragen zoals, zijn de juiste trainings- methoden gevolgd dan wel, kunnen de huidige trainings methoden worden aangepast? Etc, etc.

Overigens zullen de twee onderzoekers van de Fontys Hogeschool bij het eerst volgende Para-Badminton toernooi aanwezig zijn. Dit eerstvolgende toernooi zal op 19 maart 2016 in Delft worden gespeeld.
Kortom, de komende tijd zal een behoorlijke stap worden gemaakt in de professionalisering van het Para-Badminton in Nederland.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten