maandag 28 maart 2016

HELP DE PARA-BADMINTONNERS NAAR AZIË

Badminton spelen kan met een beperking bijvoorbeeld vanuit een rolstoel,  of met een prothese, beperking aan een arm of met en tegen kleine mensen wel of niet op een aangepast veld. Het plezier is er niet minder om dan bij een valide speler.

Om te leren, hun ontwikkeling en zichzelf te verbeteren is de wens om toernooien te kunnen spelen in Azië. Net als in het valide badminton komen de meeste sterke tegenstanders uit Azië.Om welke spelers gaat het?

Jordy Brouwer von Gonzenbach
, WH2 rolstoelspeler; Nederlands Kampioen Mannenenkel. Brons op het EK-2014 in mannenenkel, mannendubbel en gemengddubbel. Op de wereldranglijst nr. 7 in het mannenenkelspel.

Volg Jordy op www.jordybrouwer.nl

Twee jonge spelers, beiden 17 jaar oud die via een Aziatisch toernooi ervaring op willen doen en proberen punten te behalen voor de ranglijst om zich in de picture te spelen voor de Paralympische Spelen in 2020.

Megan Hollander, staande speelster, SU5, met een beperking aan haar arm. Nederlands Kampioen vrouwenenkel en vrouwendubbel. Haar eerste internationale ervaring deed zij op tijdens de Wereld Kampioenschappen 2015 in Engeland. Won hier een bronzen medaille, wat resulteerde op een 5e plaats op de wereldranglijst in het vrouwenenkel.

Joey Lie komt uit bij de kleine mensen, SS6. Nederlands kampioen in het mannenenkel, mannendubbel en gemengddubbel. Goede prestatie tijdens de Nederlandse Kampioenschappen, welke in 2015 voor het eerst in Nederland in deze klasse werden gehouden.

In 2016 worden er 2 toernooien in Azië georganiseerd:
2 – 7 augustus in Solo – Indonesië
27 september – 2 oktober in New Taipei City – Taiwan
Een mooie voorbereiding tevens voor de Europese Kampioenschappen welke worden gehouden in Nederland. Van 25 - 30 oktober in Beek, Limburg.

Crowdfunding
De wens is om in ieder geval één van deze twee toernooien in Azië te kunnen bezoeken, eventueel te combineren met trainen. Met behulp van deze crowdfunding, de hulp van derden zoals vrienden en familie van bovengenoemde spelers, actieve badmintonners en bedrijven wel of niet gerelateerd aan bovengenoemde spelers of badminton wordt geprobeerd dit doel te halen.

Het benodigde bedrag zal rond de € 4000,00 zijn om in ieder geval de vliegtickets te kunnen bekostigen.


Hier de link waar u een donatie kunt storten. Laat deze sporters niet in de steek om hun doel te verwezenlijken.
CROWDFUNDING PARA-BADMINTON
Geen opmerkingen:

Een reactie posten