zondag 3 januari 2016

Update van het Utregs toernooi 2016
Afgelopen zaterdag werd in de sporthal van stadion "De Galgenwaard" weer het jaarlijkse "Utregs toernooi" gespeeld.
Han van der Vliet heeft als toernooi leider een mooi en goed lopend toernooi in elkaar gedraaid. Bart-Jan den Hollander had met zijn Chesp Badmintonwebshop en BadmintonOutlet een mooie stand staan waarbij een ruime keus was in diverse Yonex artikelen. Zowel de "valide" als de minder valide spelers speelden geintergeed op de diverse velden. De Para-badmintonners speelden over het algemeen op de eerste velden. Zij kregen dan ook de volledige aandacht van het aanwezige publiek, goed gedaan om ons Para-badmintonner een dergelijk podium te geven. Verder gedurende het toernooi twee nieuwe spelers mogen begroeten, n.l. Joshua Donker ( staander) en Jakob Julsing (roller). Deze spelers hebben genoten van het spelletje en willen zeker weer naar toernooi komen om te spelen. Met deze spelers zijn ook al diverse contacten gemaakt om te kijken waar zij terecht kunnen voor het aangepast badminton. Overigens speelt Joshua Donker bij een reguliere vereniging in de omgeving van Amersfoort.

Nu de resultaten:
Je mocht je maar inschrijven voor twee onderdelen. Ik had de keuze gemaakt om te spelen in het gemengddubbel en het mannendubbel.
Ik speelde in de ochtend en begin van de middag mijn mix partijen. Mijn mix partner was Megan Hollander. Ondanks dat wij gemotiveerd waren om een paar leuke partijen te spelen, leek het uiteindelijk nergens op. Beiden kwamen niet echt aan het spelen toe en speelden eigenlijk tegen osn zelf. om een lang verhaal kort te maken, uiteindelijk toch op een 2e plek geƫindigd. Het spel was van ons onvoldoende om hier een blij gevoel van te krijgen.
In het mannendubbel ging het daar in tegen een stuk beter. In het mannendubbel speelde ik met Bas den Turck. In de eerste set van onze eerste partij was een soort gewenningsperiode. De communicatie e.d. moesten even gelijkgericht worden, maar naarmate de wedstrijden vorderde, kwamen wij beter in het spel. Dit resulteerde uiteindelijk in de overwinning in het mannendubbel. Wij kregen een prijs beschikbaar gesteld door "Chesp BadmintonWebshop".


Al met al was het een geslaagd toernooi. Ik wil langs deze weg Han van Vliet ( Toernooisupport) en de diverse sponsoren, waaronder Chesp BadmintonWebshop/BadmintonOutlet, bedanken voor hun medewerking. Wij komen graag terug voor het volgende toernooi.

Hier de link met alle uitslagen van alle deelnemers.

Link naar het fotoalbum "Utregs Toernooi 2016"

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten