woensdag 30 december 2015

Het eerste Para-Badminton toernooi van 2016 is aanstaande.

Sportieve start van een nieuw jaar in Utrecht

Voor de editie van 2016 is weer gekozen voor een gecombineerd open toernooi. Dit jaar is gekozen om op 1 dag alle wedstrijden te laten spelen. Zaterdag 2 januari 2016 zal de dag zijn waarop de degens worden gekruist.
Ook dit jaar is de Para-Badminton weer onderdeel van het toernooi. Na de eerste editie in 2014 werd hier zowel door valide als minder-valide spelers om gevraagd. Men heeft dit destijds als zeer positief ervaren.

Tevens speelt deze dag BC Iduna 1 haar thuiswedstrijd tegen BC Amersfoort 3. Dit is een eerste divisie wedstrijd.


Om 10:00 uur zal de eerste shuttle worden gespeeld. De verwachte eindtijd zal om 22:00 uur zijn.
Plaats waar het allemaal gaat plaatsvinden is in Utrecht en wel in de sporthal van stadion "de Galgenwaard", zijnde het thuishonk van de FC Utrecht. 

Ik heb mij ingeschreven voor zowel het mannendubbel als het gemengddubbel. Het mannendubbel speel ik met Bas den Turck, het gemengddubbel speel ik met Megan Hollander.

Hieronder het schema van ondergetekende:


Voor de ge├»nteresseerden volgt hier de link waar het e.a. te volgen is:
Wat onderlinge toernooitjes gespeeld.

Om toch een beetje in beweging te blijven en het gevoel voor de shuttle en racket te behouden, heb ik de afgelopen dagen een tweetal onderlinge toernooitjes gespeeld.
Afgelopen maandag, was ik op uitnodiging van Ronald Stapelbroek, te gast bij BC Lochem. Met het team waarbij ik was ingedeeld, moesten wij proberen om uiteindelijk veld 1 te behalen. Helaas niet helemaal gelukt. Ik speelde o.a. met Ronald in hetzelfde team. Ronald speelde met de regels van een "valide" speler, terwijl hijzelf in een rolstoel zit, knap gedaan.Ook voor de dinsdag, 29 december 2015, stond een onderling toernooi gepland en wel bij de HBC Hengelo. Ik speelde hier met een introducee, Niels Boerman. Dit toernooi speelde ook volgens het z.g. "Beunk" systeem. Ook hier moest geprobeerd worden om op de eerste te baan te eindigen. Ook dit keer lukt het mij niet om op deze baan te eindigen.
Gedurende deze dagen wel veel spel plezier gehad. Ook dit was voor mij weer een goede opsteker naar het eerst volgende toernooi Para-Badminton in Utrecht op zaterdag 2 januari 2016.