zaterdag 31 oktober 2015

Goed begin van het weekend

Zoals de volgers al wel reeds zullen weten, ik speel met mijn "Blade" ook de reguliere competitie en wel in het herenteam van Bc Eefde.
Op vrijdag 30 oktober stond de competitiewedstrijd tegen LBC uit Lichtenvoorde gepland. Met een invaller erbij begon ik als 2e heer aan mijn enkel. In de eerste game kwam ik niet echt op gang en wisselde bij de 11e punt van racket. Zelfde type ( Yonex Voltric 70 E-tune) uiteraard, maar van iets head heavy naar even balance. Dit was een prima keus, kon weer punten inlopen maar de tegenstander was te ver uitgelopen om hem nog pijn te doen.
In de 2e set ging het beduidend beter. Ik kon behoorlijk bijblijven, zelfs nog even voor gestaan, maar uiteindelijk verloren met 18-21.
Vervolgens in de eerste dubbel ging het bijzonder goed en wisten dit om te zetten naar een mooie winstpartij. In de 2e dubbel maakten wij teveel foutjes waardoor de winst aan onze neus voorbij ging.
Maar gezien het gehele wedstrijd verloop van alle teamleden wisten wij als team de totaal winst naar ons toe te halen en wonnen met 5-3.
Door deze overwinning staan wij als team ineens op de 2e plek. Uiteraard hopen wij dit zo lang mogelijk vast te houden, maar er wachten ons nog behoorlijke zware partijen. Niets is zo onvoorspelbaar, dan spelen in de herencompetitie.

Later kreeg op de avond kreeg nog een bericht van een speler uit het eerste team HBC uit Hengelo (gld). Zij hadden hun eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen en ook nog met overtuigende cijfers. Het lijkt erop dat de trainingen hun vruchten beginnen af te werpen. Hopen dat het herstel hiermee is ingezet en dat het team zich kan handhaven in hun klasse.
zondag 25 oktober 2015

Het OLAK Para-Badminton toernooi

In het weekend van 24 en 25 oktober 2015 werd op het sportlandgoed "de Haamen" in Beek weer het OLAK toernooi Para-Badminton gehouden.
In de diverse klassen werd weer gestreden om de hoogste eer, n.l. wie wordt in zijn of haar klasse, Limburgs kampioen?
Elk jaar wordt dit toernooi weer verrast door een aantal buitenlandse spelers. Zo ook dit jaar, Belgiƫ, Duitsland, Engeland en Ierland waren dit keer vertegenwoordigd.
In mijn herenenkel speelde ik in de aanloop naar de finale een aantal behoorlijke pittige partijen tegen Bas Den Turck. Ik kwam Bas in de poule ronde tegen en speelde hier een heftige 3-setter. Doordat bas de beste 2e was in de poule kwam ik hem weer tegen in de halve finale. Nu wist ik Bas in twee sets aan de kant te zetten. Ik kon dit pas realiseren door Bas een gebroken voet te bezorgen. Doordat bas met zijn reserve most spelen, kwam hij niet echt meer in zijn spel.
In de finale trof ik een Ier, genaamd Naill McVeigh. Hij speelt normaal gesproken in de categorie "Short Stature". Ondanks dat hij "klein" van stuk is, is groot in zijn spel. Hij beheerst een goede techniek in combinatie met zijn snelheid. Helaas wist ik in de finale hier geen antwoord op te geven en moest genoegen nemen met een 2e plaats.
In de mixdubbel samen met mijn mixpartner, Megan Hollander, werd een verdienstelijke 2e plaats behaald na een spannende finale tegen Carmen van Kester en Bas den Turck.
Klapstuk van het toernooi werd dan toch de mannendubbel. Twee wedstrijden waren het neusje van de zalm, n.l. de wedstrijd tegen Naill McVeigh/ Joey Lie en ja de wedstrijd tegen twee dames, n.l. Carmen van Kester en Megan Hollander. Vooral de laatste wedstrijd tegen de dames waren van een bijzonder niveau. Zij waren er erg op gebrand om ons een hak te zetten. In de eerste set lieten wij ons volledig overrompelen en verloren deze dan ook.
In de 2e en 3e game herpakten wij ons en wisten wij uiteindelijk de overwinning naar ons toe te trekken en werden hierdoor Limburgs Kampioen in het mannendubbel.
Maar bij deze wil ik een compliment maken richting de eerder genoemde dames Carmen van Kester en Megan Hollander die zich behoorlijk staande hebben gehouden in de categorie "mannendubbel", chapeau!!
Op naar het volgende toernooi in Limburg. Dit toernooi wordt op 14 november gespeeld in Gronsveld.

Ik kan terug kijken op een goed toernooi waarbij ik 2 zilveren en een gouden plak heb weten te behalen. Verder constateer ik dat het steeds moeilijker wordt om aan de top te blijven. Er zijn er steeds meer die aan jouw stoel poten weten te knagen, maar vooralsnog weet ik nog niet van wijken! Goede zaak.

Volledig overzicht van de winnaars.