zaterdag 17 oktober 2015

1e reguliere wedstrijd van het seizoen

Gisteren heb ik mijn eerste reguliere badmintonwedstrijd van het seizoen gespeeld. Het kwam er eerst niet van doordat ik, of een cursus had of andere verplichtingen had. Maar, vrijdag 16 oktober, was het dan eindelijk zo ver.
De wedstrijd was tegen het herenteam van BC Rianto uit Zutphen.
Ook ik speelde mijn enkel weer eens zeer lange tijd op een heel veld. Het viel in eerste instantie niet mee, maar ik begon gedurende de wedstrijd redelijk vat te krijgen op het spel. Ik speelde met een nieuwe en strakke bespanning en was benieuwd of de combinatie met deze bespanning ( aantal kg) met de Yonex Voltric 70 E-tune de juiste keus was. Ik kan zeggen dat dit een juiste keus is geweest.
Ik heb weliswaar mijn enkel niet gewonnen ( 3 sets ) alsmede de beide dubbels, maar ik kan terug kijken op een prima speelavond.


Ik liet zelfs 2 spelers van BC Rianto versteld staan van mijn spel. Deze spelers ken ik al langer en speel normaal gesproken ook bij een andere vereniging met hen. Zij gaven aan dat ik letter en figuurlijk behoorlijke sprongen had gemaakt in de ontwikkeling van vooral het enkelspel. Zij waren verrast over de wijze hoe ik mij over het veld bewoog.
Goed om te horen en op naar de volgende wedstrijd/toernooi.Hier is het overzicht van de mannencompetitie Regio Oost.

maandag 12 oktober 2015

Yonex Dutch Open 2015

Het afgelopen weekend te gast geweest tijdens de Yonex Dutch Open 2015 in Almere.
Met het Nederlandse Para-badminton Team werd op de 1e dag, zaterdag 10 oktober, een soort inloop clinic gegeven. Helaas ging na een klein uurtje de afscheidingswand naar beneden waardoor wij verstoken waren van het publiek en dus ook de aandacht.
Gelukkig werd dit op de 2e dag ruimschoots goedgemaakt. Voordat de finales werden gespeeld, werden wij in de gelegenheid gesteld om ons als Nederlands team Para-badminton aan het publiek te tonen.
Door Annie van Daal, bondscoach van het Nederlandse team Para-Badminton, werd het e.a. aan elkaar gepraat. O.a. werden de diverse categorie├źn met de bijbehorende beperkingen besproken. Door de spelers, Jordy Brouwer, Megan Hollander, Tim Quartel, Joey Lie en mijzelf werden diverse slagen en de bijbehorende loop- en rol activiteiten getoond. 
Dit was voor ons een prima podium om de mensen te laten zien dat het ook mogelijk is om met een beperking, Topsport te kunnen bedrijven. Gezien de reacties gedurende, en na de demo, zijn wij hier aardig in geslaagd.
Namens de spelers ( Jordy Brouwer, Megan Hollander, Mark Modderman, Tim Quartel, Joey Lie), bondscoach Annie van Daal, wil ik de organisatie van de Yonex Dutch Open, maar ook Badminton Nederland bedanken. Zij maken het mede mogelijk dat wij een steun in de rug hebben gekregen om zo het Para-badminton meer en nadrukkelijker op de kaart te zetten.

Nadat de demo was afgerond, kreeg Megan Hollander nog de zilveren erepenning van verdienste uitgereikt. Reden was dat Megan op het WK Para-Badminton een verdiende bronzen plak had behaald.

Hieronder een paar sfeer foto's gemaakt tijdens de demo. Foto's zijn o.a. gemaakt door Rene Lagerwaard, Inge Schepers.