vrijdag 18 september 2015

Doorontwikkeling als trainer/coach

Gisteren op de Hogeschool van Amsterdam (academie voor lichamelijke opvoeding) een eerste workshop gehad van een hele reeks. Gisteren stond de workshop in het teken om een bepaalde visie voor te ontwikkelen op je eigen sportgebied ( Para-badminton). Gisteren was de aftrap van meerdere workshops met als doel om mijzelf als trainer/coach voor nu en in de toekomst te verbeteren en te ontwikkelen.
Deze workshops worden gegeven in opdracht van het NOC/NSF. Doordat veel sportbonden van Nederland zijn aangesloten, krijg je op die manier een behoorlijk gemêleerd gezelschap op de school campus.
In Amsterdam waren dan ook diverse sporten vertegenwoordigd, zoals (Para)badminton, turnen, skiën ( diverse disciplines), dressuur, schermen, schaatsen, tafeltennis en wielrennen. Het was mooi en interessant om te ervaren welke gedachten er zijn op het gebied van vooral de jonge (top) sporters in Nederland.
Ik bedank Badminton Nederland voor de kans om deze workshops te mogen volgen.


donderdag 17 september 2015

ParaGames Breda 2015

Het 1 is nog niet geweest of het andere toernooi staat alweer voor de deur.
Afgelopen maandag teruggekomen uit Engeland ( WK Parabadminton 2015). Voor het komend weekend staan de Paragames Breda alweer wachten. Dit toernooi is nu voor het eerst verspreid over twee dagen en zal worden gespeeld in de sporthal van de KMA Breda (Para-Badminton).
Wat houden de Paragames Breda nu eigenlijk precies in?

Stichting ParaGamesBreda is SBBI geregistreerd als sociaal belang behartigende instelling.
Missie:
ParaGamesBreda zet zich in om sport voor lichamelijk gehandicapten in Breda en omgeving mogelijk te maken. Dit doen wij door het organiseren van sportactiviteiten en het uitvoeren van ondersteunende activiteiten als: voorlichting, zorgen voor bekendheid en uitstraling.
Visie:
– ParaGamesBreda organiseert een tweejaarlijks groot sportevenement met als doel uit te groeien tot het op een na grootste sportevenement voor lichamelijk gehandicapten in de wereld.
– Door het aanbieden van een combinatie van top- en breedte sport maken wij het evenement aantrekkelijk voor overheid, sponsors, sporters en publiek.
– De ParaGamesBreda wordt mede mogelijk gemaakt door het NOS*NSF, sportbonden en sportorganisaties in en rond Breda.
– ParaGamesBreda zorgt voor een solide financiële basis.
– ParaGamesBreda zorgt voor een goede inbedding in de wereld van de zorg.
– ParaGamesBreda bestaat voornamelijk uit vrijwilligers die zich met enthousiasme inzetten voor dit professionele sportevenement.

Zo zal ik gedurende twee dagen deelnemen aan het Para Badminton. Ik heb mij ingeschreven in het herenenkel en in het herendubbel, met partner Bas den Turck.


maandag 14 september 2015

Update WK Para-Badminton Stoke Mandeville 2015 ( 4)Dit zal het laatste verslag zijn vanuit Stoke Mandeville. De prijzen zijn vergeven, de wonden zijn gelikt.
Nederland heeft in naam van Megan Hollander een fantastische prestatie geleverd door in haar eerste Internationale optreden en nog wel op een WK, een bronzen plak mee naar huis te nemen. Zij won deze bronzen plak in de categorie SU5. Wij zijn al Nederlands team bijzonder trots op haar dat zij op deze manier haar internationale visitekaartje heeft afgegeven.
Op dit moment worden de koffers gepakt en wachten vervolgens om naar de luchthaven gebracht te worden.
Ik, wij als Nederlands team, willen een ieder bedanken die de afgelopen dagen de berichten hebben via de diverse media hebben bekeken en beantwoord. En we weten dat er bijzonder intens is meegeleefd via de "Livescore".
Langs deze weg wil ik ook weer het Nederlands team ( Jordy Brouwer, Megan Hollander, Joey Lie en Annie van Daal) bedanken voor hun hulp en support voor, tijdens en na de wedstrijden.
Ook zonder de hulp van Badminton Nederland en de sponsoren hadden wij het hier niet kunnen redden.
Allemaal bijzonder bedankt en tot een volgend toernooi.