zaterdag 12 september 2015

Update WK Para-Badminton Stoke Mandeville 2015 ( 3)

Zoals iedereen kan snappen, indien ik op dit moment een kort verslagje schrijf, dan kan het niet anders zijn dan dat het WK ten einde is. Dit klopt idd. 
Vandaag, zaterdag, 12 september, speelde ik met de Poolse collega onze tweede herendubbel. Tijdens het analyseren gisteren van onze tegenstanders zag ik toen dat het een behoorlijke zware dag zou gaan worden. Wij ging dan ook de baan op met de gedachte, we gaan onze stinkende beste doen en zien wel waar het schip gaat stranden. 
In de eerste set bleven wij onze slagen gecontroleerd en probeerden de shuttle dan zo aanvallende mogelijk te spelen. Halverwege de wedstrijden stonden wij een aantal punten los en hoopten op meer. Helaas stagneerde ons spel, hierdoor waren onze tegenstanders in staat om dichterbij te komen en vervolgens uit te lopen. Gelukkig herpakten wij ons weer en bleven bij. Uiteindelijk verloren wij de eerste set met 21-18.
In de 2e set wisten wij wat we moeten doen, n.l. De shuttle vlak en aanvallend houden en zo snel mogelijk de aanval zoeken, waarbij vooral de backhand van 1 van de tegenstanders gezocht moest worden.
Dit lukt ons ten delen. Ook onze tegenstanders hadden een andere strategie bedacht, n.l. hoe houden ze ondergetekende zo diep mogelijk op de backhand achterin. Nadat dit geconstateerd werd probeerden wij hierop te anticiperen door nog strakker en vlakker te gaan spelen. Helaas werd onze werklust niet beloond. De tweede set verloren wij in 21-17.

Hier onder een foto van mijn Poolse Badminton collega.


Deze wedstrijd was, tot nu toe, de zwaarste, maar wel mijn beste partij in mijn internationale carrière. Helaas is op dit moment voor mij het WK Para-badminton 2015, voorbij.

Van de Nederlandse spelers ligt iedereen eruit, behalve Megan Hollander. Zij moet vanavond haar eerste kwartfinale op een WK spelen. Succes gewenst voor Megan.

Ik wil Badminton Nederland en de sponsoren, hieronder vermeld, bedanken die het mogelijk hebben gemaakt om mij aan dit toernooi deel te laten nemen.

Er zal nog een fotoalbum worden gemaakt met de foto's gedurende het verblijf in Engeland.

vrijdag 11 september 2015

Update WK Para-Badminton Stoke Mandeville 2015 ( 2)


De tweede speeldag zit er bijna weer op. Voor mij in ieder geval wel. Ik heb zojuist een herendubbel gespeeld met een voor mij onbekend Pool, genaamd Dariusz Supel. Onze eerste wedstrijd was tegen een duo die als sterk te boek stond. Dit bleek in het verloop van de wedstrijd. Wij konden prima tegenstand bieden. Helaas speelde de onbekendheid van ons, als koppel, ons parten. Af en toe liepen wij elkaar in de weg. Maar gezien de omstandigheden hebben wij het niet slecht gedaan. We verloren weliswaar in 2 sets,maar dit geeft ons hoop voor de dag van morgen. Boven verwachting mogen wij dan ook nog aantreden voor onze 2e wedstrijd .

Ik wil nog even terugkomen op de dag van gisteren.
laat op de avond speelden Megan Hollander en ik nog een mix-dubbel. Ondanks dat het steeds beter begon te lopen verloren wij van het sterkte koppel uit India. In deze wedstrijd bleek maar weer eens dat het erg lastig is om tegen een koppel te spelen die wel beschikt over voldoende goede knieën. Doordat het spelletje bijzonder snel over en weer ging, kwam ik, ondergetekende, veel loopvermogen te kort.

Als laatste wil ik eindigen met de eerste wedstrijd van vanochtend. Ik speelde tegen Daniel Bethell, de huidige Europees kampioen en de de als eerst geplaatste. Hier hoef ik weinig woorden aan vuil te maken, n.l. hij liet geen spaan van mij heel ( 21-2 en 21-0). Hij was te sterk en ik had geen antwoord op zijn slagen en alles wat daarmee samenhing. Kortom, uithuilen en opnieuw beginnen.

Rest mij nog aan te geven dat ik weer bijzonder veel leer gedurende dit toernooi en ondanks de verlies partijen leuke wedstrijden heb gespeeld.
Ook heb ik een tweede speler gespot dit speelt met een z.g. 'Blade". Dit is een jonge speler uit Japan en speelt met een "Blade" van de concurrent.
Ik zal morgen nog een herendubbel spelen.
Wordt vervolgd.
donderdag 10 september 2015

Update WK Para-Badminton Stoke Mandeville 2015 (1 )


De reisdag goed doorgekomen. Op woensdag middag aangekomen op de luchthaven Londen-Luton. Met speciaal vervoer werden wij naar ons onderkomen op nog geen 100 meter lopen van het Stoke Mandeville Stadium gebracht. Ook was die avond de openingsceremonie gepland. Inmiddels is de eerste speeldag, op donderdag 10 september 2015, alweer een aantal uren oud.
Ik heb even tijd gevonden om deze blog, als ontspanning,  bij te werken.
Ik ben vanochtend begonnen met een mix-dubbel, dit samen met Megan Hollander. Helaas speelden wij tegen een sterk TaiwaneesJapans koppel. Zij lieten geen spaan van ons heel. Wij kwamen zelf niet lekker in het spel. Ik zelf maakte teveel persoonlijke fouten waardoor wij achter de feiten aan liepen en niet echt konden scoren. Deze 1e partij was overigens het WK debuut van Megan. Zij liet zien waarom zij hier op het WK staat, n.l. het goed scherp kunnen spelen en waar nodig de punten scoren.

Mijn tweede partij van vandaag was een singel tegen een Fransman, genaamd Hugo Barrue.Het spel ging behoorlijk tegen elkaar op. Helaas maakte ik in de laatste en beslissende set net iets teveel fouten en verloor in de 3e set met 21-18. In de eindspurt liet ik teveel liggen waardoor de Fransman kon profiteren.

Ik speel nog de 2e mix partij, deze partij is pas laat in de avond. Staat gepland om 20.30 uur, maar omdat ze nu al meer dan een uur achter lopen zal het echt wel een latertje worden.

Megan Hollander heeft op haar eerste optreden inmiddels haar eerste overwinning in het damesenkel, klasse SU5, binnen!
Jordy Brouwer heeft zowel in het mixdubbel als in het herenenkel zijn eerste overwinningen binnen.
Joey Lie zal pas in de loop van de middag zijn eerste wedstrijd spelen, dus hier kan ik nog niet van zeggen.
Wordt vervolgd.dinsdag 8 september 2015

Klaar om te vertrekken

Ik ben er klaar voor!!
Vandaag de laatste spullen bij elkaar gepakt. Kan nu met een gerust gevoel afreizen naar Engeland om daar deel te nemen aan het WK Para-badminton 2015.
Morgen staat de aankomst + opening van het toernooi gepland.
Vanaf donderdag zullen de eerste wedstrijden worden gespeeld.

Dit is de link waar de namen van het spelersveld vermeld staan. Ook zal via deze link de schema's bekend worden gemaakt.
WK Para-Badminton 2015, Stoke Mandeville Stadium

Het is nog onbekend of er een Live-stream aanwezig is. Zodra dit het geval zal ik dit uiteraard via de diverse (social)media, melden.

zondag 6 september 2015

SportFair Hoorn 2015

Op 6 september 2015 presenteerden een groot aantal sportverenigingen en organisaties zich in sportcentrum Hoorn (Holenweg 14A). Vol enthousiasme hebben zij hun sport laten zien en beleven. Dit werd gedaan door het geven van clinics en demonstraties voor kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen en mensen met een beperking. Dit was de 2e keer dat de Hoorn Sportfair werd georganiseerd.
Door Megan Hollander, lid van het Nederlands Team Aangepast Badminton, werd gevraagd om ook voor het badminton iets te organiseren. 
Wij, als Nederlands Team Aangepast Badminton, hebben uiteraard hier onze medewerking aan verleend. Het was een leuke en gezellige dag waarbij wij ons doel hebben bereikt, n.l. de inwoners van Hoorn en omstreken kennis laten maken met het aangepast Badminton.

Vandaag bestond het team uit:
- Annie van Daal ( bondscoach)
- Megan Hollander
- Jordy Brouwer
- Carmen van Kester
- Joey Lie
- Tim Quartel
- Eddy Boerman