vrijdag 17 april 2015

NK Aangepast Badminton 2015

Dit weekend, 18 en 19 april 2015, wordt in Veenendaal, het Nederlands kampioenschap Aangepast Badminton gespeeld.
De organisatie is in handen van Badminton Duovereniging Veenendaal in samenwerking met Badminton Nederland. In diverse categorieën gaat gestreden worden om de Nederlandse titels.
Ik zal zelf in alle categorieën meedoen ( Herenenkel, Herendubbel en het gemengddubbel). Ik zal dit jaar in de categorieën herendubbel en het gemengddubbel, mijn titels moeten gaan verdedigen. Verder hoop ik in het herenenkel voor een stunt te gaan zorgen door de huidige kampioen te verslaan. Het zal dit jaar zeker niet gemakkelijk gaan worden. Er zijn een aantal talenten erbij gekomen, waardoor het allemaal wel spannend gaat worden.
Ik zal via dit medium jullie zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen dit kampioenschap.
Wordt vervolgd.

Via deze link is het wedstrijd verloop te volgen

woensdag 15 april 2015

Gasttraining bij Shuttle-Up Sliedrecht

Op maandag 13 april, j.l. heb ik op verzoek een gasttraining bij de badmintonvereniging van Shuttle-Up in Sliedrecht mogen verzorgen. Er werd gevraagd om een intensieve training voor spelers spelende t/m de hoofdklasse. De opkomst was bijzonder hoog, kennelijk waren zij benieuwd hoe het zou zijn om van een totaal vreemde trainer, wat te mogen/kunnen leren. Ik had begrepen dat zelfs spelers vanuit Papendrecht naar Sliedrecht waren gekomen. Al met al denk denk dat het allemaal prima is gelukt, dit gezien de reacties die ik na afloop heb mogen ontvangen. Ik had geprobeerd om eens wat andere varianten toe te passen tijdens een training. De uren waren zo voorbij en voordat ik het wist, was het 22.15 uur, oftewel einde training.
Leuk om te doen en vooral weer eens te ervaren hoe het is om een totaal andere vereniging training te geven.