zaterdag 28 maart 2015

Spanisch Para-Badminton International ( Alcudia) (4)

Dit is het vierde verslag van mijn bevindingen gedurende de Spanisch Para-Badminton International in Alcudia. Het is nu vandaag zaterdag 28 maart 2015, of te wel, de  tweede wedstrijddag.

Vandaag stonden de dubbels op het programma alsmede de 1/4 finale van de diverse enkelspelen.
Onze dubbels draaide niet zoals het eigenlijk zou moeten gaan. Wij kwam niet in het spel en liepen constant achter de feiten aan. Wij waren op dat moment niet in staat onder de druk uit te komen, tevens maakten wij teveel persoonlijke fouten. In dit internationale geweld wordt je hierdoor ogenblikkelijk afgestraft.


Wat later in de middag speelde ik tegen de huidige Europese kampioen, Daniel Bethell. Wij speelden om een plek in de halve finale. Helaas trok ik aan het kortste eind. Daniel speelde degelijk en simpel. Wat ik ook probeerde, Daniel had alles en tevens was bijzonder slagvast. wat ook meespeelde, was het inmens grote leeftijds verschil van bijna 32 jaar. Dit verschil heeft overigens het verschil nier gemaakt, Daniel Bethell was gewoon beter en sterker. Dus hij door naar de halve finale en voor eindigt hier het toernooi in Spanje.
Buiten de dubbels, kan ik terug kijken op een goed gespeeld toernooi.

Morgen, zondag 29 maart worden de diverse halve finales en finales gespeeld. Voor Nederland mogen nog Mark Modderman en Jordy Brouwer nog spelen. Beide mogen in hun categorie nog de halve finale spelen en hopen op een plek in de finale. Voor hen is een medaille binnen handbereik.Wordt vervolgd.
vrijdag 27 maart 2015

Spanisch Para-Badminton International ( Alcudia) (3)

Dit is het derde verslag van mijn bevindingen gedurende de Spanisch Para-Badminton International in Alcudia. Het is nu vandaag vrijdag 27 maart 2015.

Een lange dag dat was het het vandaag, de eerste echte wedstrijd dag van het toernooi.
Vandaag werd begonnen met de enkels en het gemengddubbel. Ook voor Joey Lie, die uitkomt in de categorie SS6, was het voor de eerste keer dat hij ging meedoen in het internationale geweld. Voor wat mijzelf betreft kan ik het volgende melden. in de poulefase 1 verloren en 1 gewonnen. Ik ging vervolgens door als de nr 2 naar de volgende ronde. Ik kon pas rond 19.30 uur deze tweede ronde spelen en dat ging tegen alle verwachtingen in, bijzonder goed. In 2 sets wist ik de Indiër, Neeraj George Baby, met prima cijfers aan de kant te zetten. Volgens schema moet ik de volgende dag tegen de regerend Europees kampioen Daniel Bethell spelen. Ik heb gemerkt dat alles mogelijk is, dus waarom zou ik niet van hem kunnen winnen. Het is en blijft een 1/4 finale.
Voor de rest van het Nederlands team zijn dit de volgende berichten:
- Mark Modderman, uitgeschakeld in zijn herenenkel, categorie SU5
- Joey Lie, uitgeschakeld in de herenenkel, categorie SS6 ( voor het eerst meespelend in een internationaal toernooi!!)
- Jordy Brouwer, staat morgen in de halve finale, categorie WH2

Voor de uitslagen van vandaag, klik op deze link.

Wordt vervolgd.


donderdag 26 maart 2015

Spanisch Para-Badminton International ( Alcudia) (2)

Dit is het tweede verslag van mijn bevindingen gedurende de Spanisch Para-Badminton International in Alcudia. Het is nu vandaag donderdag 26 maart 2015.

In de ochtend stond een excursie gepland in het oude gedeelte van Alcudia. Door personeel van de het hotel was aangegeven dat de lijnbus omstreeks 09.30 uur naar het oude centrum zou vertrekken. Alleen de bus kwam niet op dat tijdstip. Kennelijk hadden wij de bus net gemist. Uiteindelijk kwam de betreffende bus een uur later en bracht ons uiteindelijk naar het oude centrum. We hebben vervolgens zelf maar een eigen rondleiding georganiseerd en kwamen op wel erg bijzondere plekjes van de oude stad.
 
Nadat wij even hadden rondgelopen was het ook weer tijd om weer richting het hotel te gaan en ons voor te breiden op de middag training die gepland stond.
Wij stonden keurig op tijd te wachten bij de bushalte en wilden instappen, toen de bus arriveerde. De chauffeur antwoordde op zijn beste Engels: "next bus, no key". Hiermee bedoelde hij dat hij geen sleutel had om de rolstoel van Jordy Brouwer, in de bus te hijsen. Ons restte niets anders dan nog eens een kwartier op de volgende bus te wachten. Hieronder de chauffeur die het niet allemaal voor elkaar had:

Na ons avontuur in het oude centrum van Alcudia en na een welverdiende lunch in het hotel, konden wij eindelijk eens onze racket ter hand nemen om te gaan wennen aan de omstandigheden van de sporthal. Wij kregen als Nederlands team ruim 1,5 uur de tijd om te wennen aan de zaalomstandigheden. Uiteraard hebben wij hier dankbaar gebruik van gemaakt.
Kort opsomming van de omstandigheden:
- fel licht, op sommige momenten de shuttle gewoon niet kunnen waarnemen en vervolgens te laat met reageren
- de vloer (hout) is voor een roller prima te doen. Voor een staander is deze erg glad en de kans op wegglijden is duidelijk aanwezig ( uit voorzorg straks een natte lap naast de baan, om de schoenen c.q. "Blade" wat "stroever" te maken).
- voor het enkelspel op een half veld, zijn extra banen gecreëerd. Deze banen hebben enkele lijnen, waarbij de z.g. tramrails ontbreekt.

Uiteindelijk hebben wij allemaal met o.a. onze dubbel/mix partners kunnen trainen en zien de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet.


Vanaf morgen zal een update komen van de gespeelde wedstrijden van dit kampioenschap. Wordt vervolgd.


woensdag 25 maart 2015

Spanisch Para-Badminton International ( Alcudia) (1)

Dit is het eerste verslag van mijn bevindingen gedurende de Spanisch Para-Badminton International in Alcudia. Het is nu vandaag woensdag 25 maart 2015.

Op dinsdag 24 maart vertrokken wij met het Nederlands team, bestaande uit Joey Lie, Mark Modderman, Jordy Brouwer von Gonzenbach, Annie van Daal en als begeleidster Mendy Lie ( moeder van Joey) vanaf Eindhoven Airport. Het was bijzonder, de vlucht was om 07.00 uur gepland en waarachtig, we vertrokken op tijd. Omstreeks 09.00 uur landen wij zonder problemen op het vliegveld van Palma de Mallorca. Vanaf het vliegveld werden door de organisatie weer opgepikt en werden wij naar ons onderkomen gebracht. Dit onderkomen is genaamd: Hotel Viva Tropic, Alcudia.
Hier de link om dit hotel eens te bekijken.
Nadat wij van onze lunch hadden genoten en ons op de kamer hadden geïnstalleerd gingen wij een korte verkenningstocht rondom het hotel maken. We gingen ervaren hoelang het lopen zou zijn naar de sporthal. Dit viel enigszins mee, looptijd ongeveer 10 minuten. Overigens viel het weer ook nog mee. Het was erg bewolkt, af en toe een spat regen, maar het was vol te houden.
Nadat wij weer een rustmoment in het hotel hadden gehad en het avondeten nog op zich liet wachten, besloten wij nog een rondje langs de boulevard te maken. Het weer werd wel steeds minder, het miezeren begon wel wat erger te worden. Maar dit weer hield ons er niet van een bezoekje te brengen aan de haven van Alcudia.

Woensdag 25 maart 2015.
Na een goede nachtrust te hebben gehad, werd ik wakker door storm en tikken van de regen op de ramen van de slaapkamer. Geen fijn begin van deze dag. Hier denk je toch niet echt bij na, wanneer je je op het normaal gesproken zonnige eiland, bevindt.
Vandaag wilde ik met de "Blade" een rondje door de straten van Alcudia, joggen. Je moet wat doen om toch een beetje fit te blijven. Helaas kwam van dit joggen helemaal niets, maar in het hotel zelf was wel een soort "gym". Hier heb ik, van ruim een uur, van mijn goede kant laten zien. Een stuk lopen, op de loopband. Een stuk fietsen en een klein beetje krachttraining. Dit is alles wat wij vandaag konden doen. Op de achtergrond klettert de regen voortdurend tegen het raam en buigen de palmbomen onophoudelijk heen en weer, niet fijn, maar het is niet anders.
Helaas worden wij pas morgen, donderdag 26 maart, pas in de gelegenheid gesteld om in de sporthal te gaan trainen en te wennen aan de omstandigheden. Het is niet anders en moeten handelen naar de omstandigheden.
Morgen, donderdag 26 maart, zal ik weer proberen een update te verzorgen.

Hier enkele foto's voor een sfeer impressie.
 

maandag 23 maart 2015

Het kan gaan beginnen, maar.......

Zo, alles is zo goed als voor elkaar. De koffer is gepakt, kleding voor elkaar, motivatie voor elkaar, er zin in is voor elkaar, maar......
Vannacht reis ik af naar Eindhoven Airport, hier zal ik rest van de Nederlandse ploeg ontmoeten om vanaf daar gezamenlijk af te reizen naar Palma de Mallorca. Hier gaan wij deelnemen aan de Spanisch Para-Badminton International.
Via deze weblog zal ik regelmatig een update geven van de ontwikkelingen en gebeurtenissen.

Alleen ik moet even een vette onvoldoende geven aan de pakketbezorgdienst van PostNL. Er werden afgelopen vrijdag bij de pakketdienst een tweetal rackets afgeleverd, met mij als ontvanger. Ik kreeg van PostNL afgelopen zaterdag een mail, met het bijbehorende track en trace nummer, dat zij de volgende dag het pakketje af zouden leveren. Ik snap dat er op zondag niet bezorgd kan worden, dus ik ging ervan uit dat dit maandag, vandaag dus, zou gaan gebeuren. wat schetste mijn verbazing toen ik de PostNL app weer bekeek, de bezorgdag was veranderd van maandag, naar dinsdag 24 maart 2015 en wel tussen 08.30 uur en 20.30 uur.
Nadat ik de "klantenservice" van PostNL had gebeld en hen de vraag had gesteld, waarom mijn pakket vandaag niet bezorgd kon worden, antwoorden zij: " U kunt helemaal geen bericht van PostNL met een bijbehorend track en trace nummer  hebben ontvangen. Het pakketje is nog helemaal niet aangeboden aan het sorteercentrum, dus hoe U aan het nummer komt, is ons een raadsel" Daar viel overigens niet tegen op te praten. Alsof ik zelf een nummer had gegenereerd.
Maar goed, ik ben hier niet verder mee gekomen. Het was alsof ik tegen een stuk beton aan stond te praten.
Kortom, ik heb geen rackets mogen ontvangen die speciaal voor dit toernooi waren geprepareerd. Ik heb nu wel even een stuk frustratie van mij afgeschreven.
Ik ga gewoon met de rackets die ik nog wel heb, de strijd in Spanje aan. En laat ze allemaal maar komen. Ik lust ze rauw.
Wordt vervolgd.
zondag 22 maart 2015

Toernooi Aangepast Badminton Redeoss Delft, 21 maart 2015

Op de eerste lentedag van 2015 werd in de sporthal aan de Brasserkade in Delft weer het jaarlijks toernooi Aangepast Badminton gespeeld. Ook dit keer was de organisatie weer in handen van Redeoss Delft.
Spelers konden zich inschrijven in 2 categorieën. Ik had mij ingeschreven voor het herenenkel categorie A en het gemengddubbel. In het gemengddubbel was mijn partner, Megan Hollander, jeugd speelster van de Hoornse Badminton vereniging.
Er werd gestart met de enkels. Zoals altijd moest ik eerste een beetje warm worden. Maar als deze diesel eenmaal op gang is, blijft deze maar door denderen. Zo ook in de partijen. Ik kwam de poules prima door.
In de kruisfinale speelde ik tegen Piet van Wingerden. Het was een lange tijd geleden dat ik tegen Piet moest spelen. Ik herinnerde mij van de laatste keer dat ik toch wel wat moeite had om te wennen aan zijn speelstijl. Met dit in het achterhoofd bleef ik gedurende de gehele partij constant gefocust en wist de partij in 2 sets (21-9 en 21-11) naar mij toe te trekken.
In de finale speelde ik wederom tegen Bob Biesmans, speler uit België. De laatste keer dat ik tegen Bob speelde verloor ik in 2 sets. Dit keer wilde ik het niet zover laten komen. Ik begon geconcentreerd aan de partij en wist de eerste set binnen te halen. In de 2e set merkte ik dat Bob op aanwijzing van zijn coach, zijn tactiek had veranderd. Ipv hard achterin te spelen, begon Bob wat meer aanvallende drops te spelen. Ik had hier even wat moeite mee en liep in de 2e set achter de feiten aan, op die manier wist Bob de 2e set te winnen. Ik wist nu wat mij te doen stond, tevens werd mij ingefluisterd dat mijn slagen niet voldoende achterin kwamen. Ook ik veranderde van tactiek en racket en wist door slagvastheid en meer aanvallend spel de 3e set in een verlenging naar mij toe te halen. Nadat ik deze finale winnend had afgesloten, stonden wij meer dan uur op de baan. Uitslagen: 21-18 19-21 23-21Nadat ik de enkel finale had gewonnen, werden de eerste wedstrijd in het gemengd dubbel gespeeld. Met Megan Hollander speelde ik pas het 2e toernooi. Kortom, we moesten even aan elkaar wennen en afspraken maken omtrent de speelwijze e.d.. De eerste wedstrijd speelden wij volgens het traditionele gemengd dubbel. Ik merkte dat dit het spel van Megan niet ten goede kwam. Zij was te statisch in het veld en daardoor liet ik mij ook steeds verrassen. Wij wonnen deze partij wel, maar echt tevreden waar wij niet.
In de 2e wedstrijd gooiden wij het e.a. om. Wij gingen spelen als een "normaal" dubbel. Resultaat was, dat wij sneller/aanvallender gingen spelen en beiden actief waren. Uiteindelijk kwamen wij door al onze gewonnen partijen in de finale tegen het gelegenheidskoppel Bob Biesmans en Carmen van Kester te staan.
Het was voor Carmen van Kester voor het eerst sinds 1,5 jaar dat zij weer een toernooi kon spelen. Zij is teruggekomen na een bijzondere vervelende schouderblessure. Petje af om zo gedurende deze partij weer te kunnen vlammen.
In de eerste set waren Megan en ik, kennelijk niet erg wakker. Voordat wij het wisten was de stand 21-9. Voordat de 2e set begon, hebben wij ons moed e.d ingesproken en zijn dan eindelijk gaan spelen voor de winst. 2e set werd een mooie en spannende 21-19 in ons voordeel. In de 3e set wisten wij hoe wij tegen het gelegenheidskoppel moesten spelen en ook in de 3e set werd het toch behoorlijk spannend en werd het uiteindelijk toch een mooie overwinning ( 21-16) in ons voordeel.

Dit toernooi was voor mij een mooie voorbereiding op het komend toernooi in Spanje. Dit geeft moed om ook in dit toernooi een mooi resultaat proberen neer te zetten.

Alle uitslagen en wedstrijden zijn hier nog eens te bekijken.