maandag 9 maart 2015

Persbericht in de "Stentor" editie Lochem van 09 maart 2015

LOCHEM - Tafeltennisster Emine Ernst, de volleybalmeiden B1 van LVV Tornado-SV Harfsen, westernrijdster Laja Schuurs, paardensporter Bart Veeze en het team van damvereniging Denk en Zet zijn benoemd tot respectievelijk sporttalent, jeugdsportploeg, sportvrouw, sportman en sportploeg van het jaar in de gemeente Lochem.

Vrijdagavond volgde een goed gevulde zaal Stegeman in Laren de jaarlijkse uitreiking van de sportprijzen. De avond werd ingeleid met een filmpje van Hermine van der Does, die voor alle categorieën een authentieke glazen bokaal maakte. Dick Boschman reikte de prijs aan Emine Ernst uit. Mede vanwege haar indrukwekkendeprestatie op jeugdige leeftijd is zij verkozen boven Luuk Nijland en Annemoon van Dienst. Wethouder Bert Groot Wesseldijk vertelde waarom de keuze bij de jeugdsportploeg zo moeilijk was, waar de volleybalsters nipt op stemmen wonnen. De Lochemse sportwethouder verving Rianne Schorel die er wegens ziekte niet kon zijn.

Bas Steman bracht op humoristische wijze de uitslag bij de sportdames. Steman, auteur van verscheidene sportboeken, maakte van de gelegenheid gebruik zijn nieuwste boek te promoten. Wel jammer dat enkele onoplettende bezoekers zijn boekentafel in gebruik hadden genomen en de boeken zelfs als onderzettervoor hun koffiekopjes gebruikten. Oud-marathonschaatser en skeeleraar Arjan Mombarg onthulde hoe de strijd tussen de twee sportmannen zich ontspon en uiteindelijk in het voordeel uit viel van Bart Veeze. Zoals een sportman betaamt, reed Veeze zaterdag alweer het Nederlands kampioenschap met zijn paard Delgado. Het duo kwam aan de start op de KNHS Kampioenschappen in de klasse Z1 dressuur en won goud.

De prijs voor mannensportploeg werd onthuld door ex-Lochemer Laurens den Ouden. Zelf nog steeds als topsporter actief in de Nederlandse subtop van de atletiek, onthulde hij dat damvereniging Denk en Zet had gewonnen. De publieksprijs was eigenlijk heel verrassend voor Annemoon van Dienst, die al twee keer lang genomineerd was voor sporttalent. Voor de uitreiking werd Boerman op het podium gevraagd. Hij is een blade-badmintonspeler en is daarmee bijzonder in Nederland. Boerman komt uit voor Badmintonclub Eefde, maar woont net buiten de Lochemse gemeentegrens, waardoor hij zelf niet in aanmerking kon komen voor de titel Sportman.

_Hermine van der Does maakte voor alle categorieën een authentieke glazen bokaal 

33e BC’70 Veluwe Toernooi

Op zondag 8 maart 2015 organiseerde B.C. ’70 Veluwe, onder auspiciën van Badminton Nederland, regio Centrum, het categorie 4-6-8 Veluwe toernooi in Vaassen (Gld.) 
Ik had mij in de categorieën HE8 en GD8 ingeschreven. Dit toernooi wilde ik gebruiken om mij voor te bereiden op het toernooi in Spanje ( einde maart).
In het gemengd dubbel speelde ik met Laura Hulshof. Wij hadden de pech dat wij en als eerste aan de bak moesten ( 08.30 uur) en dat wij tegen een sterk geplaatst koppel speelden. Wij hebben ons met hand en tand weten te verzetten, helaas had dat niet geleid tot een overwinning en moesten wij buigen na twee verloren sets.

In het herenenkel speelde ik tegen een tegenstander die normaal gesproken in de 2e klasse zijn wedstrijden speelt.
In de eerste set kon ik aardig meekomen. In de 2e set wist hij zijn spelwijze zodanig aan te passen, dat het voor mij lastig werd de shuttle onder controle te krijgen en zo het initiatief te behouden. Ik verloor de 2e set dan ook kansloos.
Wel kan ik vermelden dat Laura Hulshof het toernooi in de categorie DE8 op haar naam heeft geschreven. 
Bekijk hier de volledige lijst van de winnaars

Wat heb ik er dan uiteindelijk van opgestoken? Mijn trainingen op het gebied van de slagvastheid beginnen nu wel zijn vruchten af te werpen. Ik moet, om iets te kunnen doen tegen het loopgeweld van mijn tegenstander, de shuttle zo scherp kunnen neerleggen dat hij moeite heeft om de shuttle fatsoenlijk te retourneren. Verder ben ik op dit moment bezig mijn startsnelheid te verbeteren. Ik merkte tijdens het enkelspel dat dit ook beter begint te worden. Al met al was het weer een leerzame dag.

Volgende week zondag, 15 maart, staat weer het volgende toernooi op het programma, n.l. het 47e Koekstadtoernooi in Deventer.Foto's gemaakt tijdens de sportverkiezing van de gemeente Lochem 2014

Door o.a. Diana van Neck, zijn op deze verkiezingsdag mooie foto's gemaakt. Klik hier voor het verslag van deze verkiezingsavond

Hier de link naar het album van Diana van Neck op de site van de sportverkiezing gemeente Lochem.

Dit is een link naar mijn fotoalbum waarbij een aantal foto's staan die betrekking hebben op de prijsuitreiking van de publieksprijs 2014.