vrijdag 27 februari 2015

Tot ver over de landsgrenzen bekend

Vandaag werd ik geattendeerd op het feit dat ik o.a. in Rusland bekend ben als z.g. "Blade" badmintonner. Door Ksenia Polikarpova werd op haar facebook pagina hierover melding gedaan. Deze Ksenia Polikarpova is lid van de Russische badmintonselectie en speelt hierin haar singles. De foto op de site is genomen tijdens een internationale wedstrijd in Engeland. Ik sta op de foto met de huidige Peruaanse kampioen.

Update sportverkeizing 2014 Lochem

Op de site van de sportraad zijn de laatste ontwikkelingen te zien m.b.t. de Lochemse sportverkiezing 2014.
Hier een tweetal links met de laatste info:

Poster sportverkiezing 2014.

Prijsuitreikers sportverkiezing 2014maandag 23 februari 2015

Sport verkiezing gemeente Lochem 2014

De Sportraad Lochem organiseert sinds 2012 jaarlijks weer de Sportverkiezingen voor de Sport-(man, vrouw, ploeg, talent en jeugdsportploeg)  en reikt de bijbehorende prijzen uit. De prijsuitreiking over de in 2014 geleverde prestaties vindt op vrijdag 6 maart 2015 plaats.
Van de sportverkiezingen gaat een enorme sportstimulerende werking uit, met name voor de breedtesport in de gemeente Lochem. Elk jaar worden een groot aantal sporters in beeld gebracht die mogelijk in aanmerking komen voor een Sportprijs.

Een aantal weken geleden ben ik gevraagd door de organisatie of ik het leuk zou vinden om ook een prijs uit te reiken. Met dit verzoek was ik bijzonder vereerd en heb toegezegd dat ik hier mijn medewerking aan zou verlenen.

Ik heb te horen gekregen dat ik de publieksprijs mag gaan uitreiken. Er zal een officieel persbericht naar de diverse media worden verzonden met het o.a., het onderstaand bericht:

"Tot en met woensdag 4 maart kan er gestemd worden op de publieksprijs. Aan het einde van de avond zal blade badmintonspeler Eddy Boerman, lid van BC Eefde, onthullen wie met de publieksprijs 2014 naar huis mag gaan. Eddy zal op deze avond zelf ook iets toelichten over het spelen met blades en hoe zijn carrière eruit ziet als badmintonspeler. De organisatie voelt zich vereerd dat Eddy op deze avond aanwezig wil zijn. Omdat hij net niet in de gemeente Lochem woonachtig is kwam hij helaas niet in aanmerking om voorgedragen te worden voor de titel van SportMan. Echter heeft hij het afgelopen jaar wel bijzondere prestaties neergezet in zijn sport. Hierover zal hij op de avond zelf kort meer vertellen."


Voor degene die nog niet hebben gestemd, is hier de link naar de betreffende site. Laat hier jouw stem achter en stem op de publieksprijs!!


zondag 22 februari 2015

Toernooi VAS-IJsselstreek

Vandaag, zondag 22 februari 2015, werd het jaarlijkse toernooi Aangepast Badminton door de VAS-IJsselstreek georganiseerd. In de sporthal "De Bongerd" Doetinchem werd op verschillende onderdelen strijd geleverd.
Ik merkte zelf dat ik bij het opstaan die ochtend behoorlijk last had van mijn maag-darm. Dit voelde niet prettig, maar toch gewoon afgereisd naar Doetinchem. Bij aankomst hoorde ik dat mijn eerste wedstrijd in het heren enkel was uitgevallen. Mijn tegenstander was geveld door griep. Verder liepen de partijen in het enkel niet echt lekker. Ik speelde in de poule o.a. tegen Bob Biesmans. De vorige keer 3x won ik van Bob, maar vandaag liep het niet echt lekker. Ik was onvoldoende gefocust en ik had zelf het idee dat ik op een 1 of andere manier niet wilde winnen. Zodoende moest ik als de nummer 2 in de kruisfinale tegen de winnaar van de andere poule spelen. Ik speelde nu wel een goede partij tegen Mark Modderman, maar zoals verwacht won ik de partij niet. Ik stapte wel met een goed gevoeld van de baan af. Dit gaf in ieder geval moed voor de komende partijen in de herendubbel.

In de herendubbel speelde ik met Bob Biesmans. Dit en het komend toernooi gebruiken wij o.a. als voorbereiding op het komend toernooi in Spanje.
Overigens ging het in de loop van de dag wel beter met mijn maag-darm perikelen, dit was ook te merken in het spel. Wij wonnen al onze partijen in de herendubbel en sleepten hierdoor de eerste prijs naar binnen.
Het was weer een prima georganiseerd toernooi waarbij ik in ieder geval weer een aantal leermomenten heb gehad en een aantal zaken heb uitgeprobeerd.

Hier de link met alle uitslagen van de spelers.

Op naar het volgende toernooi. Dit zal een toernooi zijn op zondag 8 maart, georganiseerd door BC '70 Veluwe. Hier de link naar het betreffende toernooi.