zondag 13 december 2015

1e BEC Para-Badminton Education Course 2015

Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 december hebben 45 deelnemers, uit 23 landen, meegedaan aan de door Badminton Europe georganiseerde 1e BEC Para-badminton Education Course in Veenendaal. Dit weekend werd mede mogelijk gemaakt door Badminton Duovereniging Veenendaal.

Flagship vereniging Badminton Duovereniging Veenendaal ( o.l.v. Edwin Schriemer en Rudi van Brienen) heeft de  handschoen opgepakt en heeft deze meeting mede weten te organiseren.
Via Badminton Nederland is Badminton Europe in contact gebracht met flagshipvereniging Badminton Duo vereniging Veenendaal. De flagshipvereniging die Para-badminton als expertise heeft en daar reeds zelf veel in investeert. Zij waren erg bereid om Badminton Europe te ondersteunen en te faciliteren betreffende de 1e BEC Para-badminton Education Course. Zij hebben o.a. gezorgd voor het vervoer van Schiphol naar Veenendaal, hotel- , vergader- en sportaccommodatie.
Programma
De 1e BEC Para-badminton Education Course begon op vrijdagmiddag 11 december en is geeindigd op zondag 13 december rond het middaguur. Theorie werd afgewisseld worden met veel praktijk in de sporthal (zaterdag). Lyndon Williams (SCO), Richard Morris (SCO) en Kaity Hall (ENG) waren de cursusleiders en hebben veel kennis en ervaring op het gebied van Para-badminton. Daarnaast werden wij als deelnemers in staat gesteld om onderling veel te netwerken en kennis uit te wisselen. Op zaterdagavond werd door Badminton Duovereniging Veenendaal een social event georganiseerd, waarbij het nader kennis met elkaar maken, centraal stond.

Ook Paul Kurzo (Vice-President Para-badminton) van de BWF en João Matos (Vice-President) van Badminton Europe waren dit weekend aanwezig.

Ik ben er trots op dat ik samen met in totaal 45 (bonds)coaches uit heel Europa internationale ervaringen heb mogen uitwisselen. Tevens wordt gezien als een bijscholing en dan met name om het Para-badminton in Europa naar een hoger Level te brengen.
Hier de link naar Badminton Europe en Badminton Nederland waarbij verslag wordt gedaan gedurende het verloop van de Education Course.

Verder is bekend geworden dat Nederland in 2016 het Europees kampioenschap Para-Badminton mag organiseren. Het zal vermoedelijk in het eerste of tweede weekend van november 2016 in Beek ( Limburg) worden gehouden. Nadere informatie zal zo snel mogelijk volgen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten