zondag 4 oktober 2015

Talentendag Paralympische sporten NOC-NSF

Vandaag mee mogen werken aan de talentendag Paralympische sporten georganiseerd door het NOC-NSF, Johan Cruyff Foundation en diverse sportbonden . Samen met Annie van Daal en Jordy Brouwer hebben wij de aankomende talenten op het gebied van badminton mogen bekijken en beoordelen. Dit keer was het militair revalidatie Centrum in Doorn de plaats waar het allemaal moest gebeuren.


Hoe ziet een Talentdag eruit?Tijdens deze dag beoordelen bondscoaches jouw sporttalent in verschillende Paralympische sporten. Na afloop van de training of test wordt besproken wat de aanleg is voor de beoefende sport en hoe je aan de slag kan gaan om je binnen deze sport te ontwikkelen. Daarnaast zijn er van verschillende andere bonden stands aanwezig waar je informatie kunt krijgen over talentherkenning binnen de sport en kennis kunt maken met de coaches.

NOC*NSF en de sportbonden bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Als een langere weg nodig is, wordt gezorgd voor een goede trainingssituatie.

Op de dag wordt tevens beoordeeld of je beperking aansluit bij de handicapklassen die gebruikt worden in de Paralympische sport. Veel mensen met een lichte of juist zware beperking denken dat ze niet voor Paralympische sport in aanraking kunnen komen. Niets is minder waar, voor sommige sporten is het al mogelijk om deel te nemen als je 3 vingers mist of als je een chronische knie- of enkel blessure hebt. Ook met aandoeningen als MS of spierziektes mag je op de Paralympische Spelen actief zijn.


Sporten die vandaag hun aandacht kregen waren:
- Boccia                                  - Rolstoelbasketbal
- Tafeltennis                            - Schieten
- Bankdrukken                         - Badminton
Triatlon                                 - Handboogschieten
- Zitvolleybal                           - Zwemmen
- Atletiek
- Wielrennen
- Roeien

Wij hebben de gedurende de sessies een aantal leuke aankomende spelers gezien. Hopen dat zij de stap durven te maken en zich aansluiten bij het Para-badminton.Geen opmerkingen:

Een reactie posten