zondag 25 oktober 2015

Het OLAK Para-Badminton toernooi

In het weekend van 24 en 25 oktober 2015 werd op het sportlandgoed "de Haamen" in Beek weer het OLAK toernooi Para-Badminton gehouden.
In de diverse klassen werd weer gestreden om de hoogste eer, n.l. wie wordt in zijn of haar klasse, Limburgs kampioen?
Elk jaar wordt dit toernooi weer verrast door een aantal buitenlandse spelers. Zo ook dit jaar, Belgiƫ, Duitsland, Engeland en Ierland waren dit keer vertegenwoordigd.
In mijn herenenkel speelde ik in de aanloop naar de finale een aantal behoorlijke pittige partijen tegen Bas Den Turck. Ik kwam Bas in de poule ronde tegen en speelde hier een heftige 3-setter. Doordat bas de beste 2e was in de poule kwam ik hem weer tegen in de halve finale. Nu wist ik Bas in twee sets aan de kant te zetten. Ik kon dit pas realiseren door Bas een gebroken voet te bezorgen. Doordat bas met zijn reserve most spelen, kwam hij niet echt meer in zijn spel.
In de finale trof ik een Ier, genaamd Naill McVeigh. Hij speelt normaal gesproken in de categorie "Short Stature". Ondanks dat hij "klein" van stuk is, is groot in zijn spel. Hij beheerst een goede techniek in combinatie met zijn snelheid. Helaas wist ik in de finale hier geen antwoord op te geven en moest genoegen nemen met een 2e plaats.
In de mixdubbel samen met mijn mixpartner, Megan Hollander, werd een verdienstelijke 2e plaats behaald na een spannende finale tegen Carmen van Kester en Bas den Turck.
Klapstuk van het toernooi werd dan toch de mannendubbel. Twee wedstrijden waren het neusje van de zalm, n.l. de wedstrijd tegen Naill McVeigh/ Joey Lie en ja de wedstrijd tegen twee dames, n.l. Carmen van Kester en Megan Hollander. Vooral de laatste wedstrijd tegen de dames waren van een bijzonder niveau. Zij waren er erg op gebrand om ons een hak te zetten. In de eerste set lieten wij ons volledig overrompelen en verloren deze dan ook.
In de 2e en 3e game herpakten wij ons en wisten wij uiteindelijk de overwinning naar ons toe te trekken en werden hierdoor Limburgs Kampioen in het mannendubbel.
Maar bij deze wil ik een compliment maken richting de eerder genoemde dames Carmen van Kester en Megan Hollander die zich behoorlijk staande hebben gehouden in de categorie "mannendubbel", chapeau!!
Op naar het volgende toernooi in Limburg. Dit toernooi wordt op 14 november gespeeld in Gronsveld.

Ik kan terug kijken op een goed toernooi waarbij ik 2 zilveren en een gouden plak heb weten te behalen. Verder constateer ik dat het steeds moeilijker wordt om aan de top te blijven. Er zijn er steeds meer die aan jouw stoel poten weten te knagen, maar vooralsnog weet ik nog niet van wijken! Goede zaak.

Volledig overzicht van de winnaars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten