zaterdag 12 september 2015

Update WK Para-Badminton Stoke Mandeville 2015 ( 3)

Zoals iedereen kan snappen, indien ik op dit moment een kort verslagje schrijf, dan kan het niet anders zijn dan dat het WK ten einde is. Dit klopt idd. 
Vandaag, zaterdag, 12 september, speelde ik met de Poolse collega onze tweede herendubbel. Tijdens het analyseren gisteren van onze tegenstanders zag ik toen dat het een behoorlijke zware dag zou gaan worden. Wij ging dan ook de baan op met de gedachte, we gaan onze stinkende beste doen en zien wel waar het schip gaat stranden. 
In de eerste set bleven wij onze slagen gecontroleerd en probeerden de shuttle dan zo aanvallende mogelijk te spelen. Halverwege de wedstrijden stonden wij een aantal punten los en hoopten op meer. Helaas stagneerde ons spel, hierdoor waren onze tegenstanders in staat om dichterbij te komen en vervolgens uit te lopen. Gelukkig herpakten wij ons weer en bleven bij. Uiteindelijk verloren wij de eerste set met 21-18.
In de 2e set wisten wij wat we moeten doen, n.l. De shuttle vlak en aanvallend houden en zo snel mogelijk de aanval zoeken, waarbij vooral de backhand van 1 van de tegenstanders gezocht moest worden.
Dit lukt ons ten delen. Ook onze tegenstanders hadden een andere strategie bedacht, n.l. hoe houden ze ondergetekende zo diep mogelijk op de backhand achterin. Nadat dit geconstateerd werd probeerden wij hierop te anticiperen door nog strakker en vlakker te gaan spelen. Helaas werd onze werklust niet beloond. De tweede set verloren wij in 21-17.

Hier onder een foto van mijn Poolse Badminton collega.


Deze wedstrijd was, tot nu toe, de zwaarste, maar wel mijn beste partij in mijn internationale carrière. Helaas is op dit moment voor mij het WK Para-badminton 2015, voorbij.

Van de Nederlandse spelers ligt iedereen eruit, behalve Megan Hollander. Zij moet vanavond haar eerste kwartfinale op een WK spelen. Succes gewenst voor Megan.

Ik wil Badminton Nederland en de sponsoren, hieronder vermeld, bedanken die het mogelijk hebben gemaakt om mij aan dit toernooi deel te laten nemen.

Er zal nog een fotoalbum worden gemaakt met de foto's gedurende het verblijf in Engeland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten