zondag 27 september 2015

Gewoon Bijzonder, Nationaal Programma Gehandicapten - Relevante Netwerken 2015

Omdat ik mij zelf als mens, sporter, trainer/coach wil blijven ontwikkelen, participeer ik in een onderzoek die wordt uitgevoerd door de Fontys Hogeschool in Eindhoven. 
Er wordt een project geschreven waarbij geprobeerd om een subsidie te krijgen om onderzoek te doen naar:

(a) Er is veel mogelijk op het gebied van sporten/bewegen met een beperking, maar het ontbreekt trainers, begeleiders en therapeuten aan passende vaardigheden en inzicht in de behoeften van de cliƫnt en zijn omgeving.
(b) Er is een tekort aan kennis over en ervaring in, hoe compenserende vaardigheden van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking binnen het sporten kunnen worden vastgesteld.
(c) Het voorgaande betekent dat naar verwachting grote aantallen personen met een beperking verstoken blijven van een adequate ondersteuning en begeleiding naar en tijdens sportactiviteiten die een effectieve en efficiĆ«nte participatie met de omgeving mogelijk kunnen maken. Hierdoor blijft hun ontwikkeling achter bij hun sociale en intellectuele mogelijkheden met als gevolg een verspilling van talent.

Om het e.a. te realiseren zal eerst een gefundeerd rapport opgesteld moeten worden om dan vervolgens een subsidie aanvraag bij de projectgroep, Gewoon Bijzonder, Nationaal Programma Gehandicapten - Relevante Netwerken 2015, neer te leggen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten