maandag 4 mei 2015

Geslaagde demo tijdens de bekerfinale van de Carlton GT Cup 2015

Tijdens de pauzemomenten van de Carlton GT Cup Finaledag op 2 mei tussen de kwart en de halve finale, en tussen de halve finale en de finale, waren wij als Nationale selectie Aangepast Badminton uitgenodigd een aantal demonstratiewedstrijden te spelen. de nationale selectie aangepast Badminton werd aangevuld met een aantal andere sporters met een beperking.
Op 18 en 19 april vond in Veenendaal het Nederlands Kampioenschap Aangepast Badminton plaats. Daar heeft het bestuur van de organiserende vereniging BC'70Veluwe, de eerste contacten gelegd met spelers en de bondscoach van het aangepast badminton. De passie van de spelers en de boeiende gesprekken die het bestuur met ons gehad heeft, heeft hen op het idee gebracht om meerdere vormen van topsport badminton met elkaar te verenigen tijdens een groot  badmintonevenement. Een evenement als  de Carlton GT Cup Finaledag is daar bij uitstek voor geschikt en meteen werden plannen gesmeed om demonstraties aangepast badminton naar Epe te halen en in het programma op te nemen. Binnen een paar dagen werd het programma gewijzigd en is er ruimte gemaakt om deze vorm van topsport nog meer bekend te maken.
Voor ons als spelers was het een bijzondere ervaring om de mensen op deze manier kennis te laten maken met het aangepast Badminton.
Ook waren o.a. Eric Pang en Rkkert van Suijkerland bereid om in de rolstoel plaats te nemen om zo ook te ervaren wat werken vanuit een stoel is.

Uiteraard was de fotograaf Rene Lagerwaard ook van de partij. Van hem zijn de meeste foto's. Hiervoor onze hartelijke dank!.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten