donderdag 26 maart 2015

Spanisch Para-Badminton International ( Alcudia) (2)

Dit is het tweede verslag van mijn bevindingen gedurende de Spanisch Para-Badminton International in Alcudia. Het is nu vandaag donderdag 26 maart 2015.

In de ochtend stond een excursie gepland in het oude gedeelte van Alcudia. Door personeel van de het hotel was aangegeven dat de lijnbus omstreeks 09.30 uur naar het oude centrum zou vertrekken. Alleen de bus kwam niet op dat tijdstip. Kennelijk hadden wij de bus net gemist. Uiteindelijk kwam de betreffende bus een uur later en bracht ons uiteindelijk naar het oude centrum. We hebben vervolgens zelf maar een eigen rondleiding georganiseerd en kwamen op wel erg bijzondere plekjes van de oude stad.
 
Nadat wij even hadden rondgelopen was het ook weer tijd om weer richting het hotel te gaan en ons voor te breiden op de middag training die gepland stond.
Wij stonden keurig op tijd te wachten bij de bushalte en wilden instappen, toen de bus arriveerde. De chauffeur antwoordde op zijn beste Engels: "next bus, no key". Hiermee bedoelde hij dat hij geen sleutel had om de rolstoel van Jordy Brouwer, in de bus te hijsen. Ons restte niets anders dan nog eens een kwartier op de volgende bus te wachten. Hieronder de chauffeur die het niet allemaal voor elkaar had:

Na ons avontuur in het oude centrum van Alcudia en na een welverdiende lunch in het hotel, konden wij eindelijk eens onze racket ter hand nemen om te gaan wennen aan de omstandigheden van de sporthal. Wij kregen als Nederlands team ruim 1,5 uur de tijd om te wennen aan de zaalomstandigheden. Uiteraard hebben wij hier dankbaar gebruik van gemaakt.
Kort opsomming van de omstandigheden:
- fel licht, op sommige momenten de shuttle gewoon niet kunnen waarnemen en vervolgens te laat met reageren
- de vloer (hout) is voor een roller prima te doen. Voor een staander is deze erg glad en de kans op wegglijden is duidelijk aanwezig ( uit voorzorg straks een natte lap naast de baan, om de schoenen c.q. "Blade" wat "stroever" te maken).
- voor het enkelspel op een half veld, zijn extra banen gecreƫerd. Deze banen hebben enkele lijnen, waarbij de z.g. tramrails ontbreekt.

Uiteindelijk hebben wij allemaal met o.a. onze dubbel/mix partners kunnen trainen en zien de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet.


Vanaf morgen zal een update komen van de gespeelde wedstrijden van dit kampioenschap. Wordt vervolgd.


1 opmerking: