maandag 9 maart 2015

Persbericht in de "Stentor" editie Lochem van 09 maart 2015

LOCHEM - Tafeltennisster Emine Ernst, de volleybalmeiden B1 van LVV Tornado-SV Harfsen, westernrijdster Laja Schuurs, paardensporter Bart Veeze en het team van damvereniging Denk en Zet zijn benoemd tot respectievelijk sporttalent, jeugdsportploeg, sportvrouw, sportman en sportploeg van het jaar in de gemeente Lochem.

Vrijdagavond volgde een goed gevulde zaal Stegeman in Laren de jaarlijkse uitreiking van de sportprijzen. De avond werd ingeleid met een filmpje van Hermine van der Does, die voor alle categorie├źn een authentieke glazen bokaal maakte. Dick Boschman reikte de prijs aan Emine Ernst uit. Mede vanwege haar indrukwekkendeprestatie op jeugdige leeftijd is zij verkozen boven Luuk Nijland en Annemoon van Dienst. Wethouder Bert Groot Wesseldijk vertelde waarom de keuze bij de jeugdsportploeg zo moeilijk was, waar de volleybalsters nipt op stemmen wonnen. De Lochemse sportwethouder verving Rianne Schorel die er wegens ziekte niet kon zijn.

Bas Steman bracht op humoristische wijze de uitslag bij de sportdames. Steman, auteur van verscheidene sportboeken, maakte van de gelegenheid gebruik zijn nieuwste boek te promoten. Wel jammer dat enkele onoplettende bezoekers zijn boekentafel in gebruik hadden genomen en de boeken zelfs als onderzettervoor hun koffiekopjes gebruikten. Oud-marathonschaatser en skeeleraar Arjan Mombarg onthulde hoe de strijd tussen de twee sportmannen zich ontspon en uiteindelijk in het voordeel uit viel van Bart Veeze. Zoals een sportman betaamt, reed Veeze zaterdag alweer het Nederlands kampioenschap met zijn paard Delgado. Het duo kwam aan de start op de KNHS Kampioenschappen in de klasse Z1 dressuur en won goud.

De prijs voor mannensportploeg werd onthuld door ex-Lochemer Laurens den Ouden. Zelf nog steeds als topsporter actief in de Nederlandse subtop van de atletiek, onthulde hij dat damvereniging Denk en Zet had gewonnen. De publieksprijs was eigenlijk heel verrassend voor Annemoon van Dienst, die al twee keer lang genomineerd was voor sporttalent. Voor de uitreiking werd Boerman op het podium gevraagd. Hij is een blade-badmintonspeler en is daarmee bijzonder in Nederland. Boerman komt uit voor Badmintonclub Eefde, maar woont net buiten de Lochemse gemeentegrens, waardoor hij zelf niet in aanmerking kon komen voor de titel Sportman.

_Hermine van der Does maakte voor alle categorie├źn een authentieke glazen bokaal 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten