zondag 22 maart 2015

Toernooi Aangepast Badminton Redeoss Delft, 21 maart 2015

Op de eerste lentedag van 2015 werd in de sporthal aan de Brasserkade in Delft weer het jaarlijks toernooi Aangepast Badminton gespeeld. Ook dit keer was de organisatie weer in handen van Redeoss Delft.
Spelers konden zich inschrijven in 2 categorieƫn. Ik had mij ingeschreven voor het herenenkel categorie A en het gemengddubbel. In het gemengddubbel was mijn partner, Megan Hollander, jeugd speelster van de Hoornse Badminton vereniging.
Er werd gestart met de enkels. Zoals altijd moest ik eerste een beetje warm worden. Maar als deze diesel eenmaal op gang is, blijft deze maar door denderen. Zo ook in de partijen. Ik kwam de poules prima door.
In de kruisfinale speelde ik tegen Piet van Wingerden. Het was een lange tijd geleden dat ik tegen Piet moest spelen. Ik herinnerde mij van de laatste keer dat ik toch wel wat moeite had om te wennen aan zijn speelstijl. Met dit in het achterhoofd bleef ik gedurende de gehele partij constant gefocust en wist de partij in 2 sets (21-9 en 21-11) naar mij toe te trekken.
In de finale speelde ik wederom tegen Bob Biesmans, speler uit BelgiĆ«. De laatste keer dat ik tegen Bob speelde verloor ik in 2 sets. Dit keer wilde ik het niet zover laten komen. Ik begon geconcentreerd aan de partij en wist de eerste set binnen te halen. In de 2e set merkte ik dat Bob op aanwijzing van zijn coach, zijn tactiek had veranderd. Ipv hard achterin te spelen, begon Bob wat meer aanvallende drops te spelen. Ik had hier even wat moeite mee en liep in de 2e set achter de feiten aan, op die manier wist Bob de 2e set te winnen. Ik wist nu wat mij te doen stond, tevens werd mij ingefluisterd dat mijn slagen niet voldoende achterin kwamen. Ook ik veranderde van tactiek en racket en wist door slagvastheid en meer aanvallend spel de 3e set in een verlenging naar mij toe te halen. Nadat ik deze finale winnend had afgesloten, stonden wij meer dan uur op de baan. Uitslagen: 21-18 19-21 23-21Nadat ik de enkel finale had gewonnen, werden de eerste wedstrijd in het gemengd dubbel gespeeld. Met Megan Hollander speelde ik pas het 2e toernooi. Kortom, we moesten even aan elkaar wennen en afspraken maken omtrent de speelwijze e.d.. De eerste wedstrijd speelden wij volgens het traditionele gemengd dubbel. Ik merkte dat dit het spel van Megan niet ten goede kwam. Zij was te statisch in het veld en daardoor liet ik mij ook steeds verrassen. Wij wonnen deze partij wel, maar echt tevreden waar wij niet.
In de 2e wedstrijd gooiden wij het e.a. om. Wij gingen spelen als een "normaal" dubbel. Resultaat was, dat wij sneller/aanvallender gingen spelen en beiden actief waren. Uiteindelijk kwamen wij door al onze gewonnen partijen in de finale tegen het gelegenheidskoppel Bob Biesmans en Carmen van Kester te staan.
Het was voor Carmen van Kester voor het eerst sinds 1,5 jaar dat zij weer een toernooi kon spelen. Zij is teruggekomen na een bijzondere vervelende schouderblessure. Petje af om zo gedurende deze partij weer te kunnen vlammen.
In de eerste set waren Megan en ik, kennelijk niet erg wakker. Voordat wij het wisten was de stand 21-9. Voordat de 2e set begon, hebben wij ons moed e.d ingesproken en zijn dan eindelijk gaan spelen voor de winst. 2e set werd een mooie en spannende 21-19 in ons voordeel. In de 3e set wisten wij hoe wij tegen het gelegenheidskoppel moesten spelen en ook in de 3e set werd het toch behoorlijk spannend en werd het uiteindelijk toch een mooie overwinning ( 21-16) in ons voordeel.

Dit toernooi was voor mij een mooie voorbereiding op het komend toernooi in Spanje. Dit geeft moed om ook in dit toernooi een mooi resultaat proberen neer te zetten.

Alle uitslagen en wedstrijden zijn hier nog eens te bekijken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten