zondag 1 februari 2015

Veteranen toernooi BBF 2015.

Op zondag 1 februari 2015 werd door de BBF een veteranen toernooi 35+ georganiseerd. Ik werd via het social medium "Facebook" op de hoogte gebracht van het bestaan. Vervolgens werd ik uitgenodigd door o.a. Paul Kleijn en Roland van Boekel om aan dit toernooi deel te nemen. Dit toernooi komt in aanloop naar het toernooi in Spanje mooi uit. 
Ik heb vandaag gemerkt dat badminton leeft in de wijde regio 's-Hertogenbosch. Het enthousiasme was bijzonder aanstekelijk. Ondanks dat het een gezelligheids- toernooi was, werden de partijen niet zonder slag of stoot gewonnen gegeven.
Het toernooi werd in de sporthal "Hambaken" in 's-Hertogenbosch gespeeld.
Van het tevoren had ik geen enkel idee hoe ik het niveau hier moest inschatten. Normaal gesproken kijk ik van te voren tegen welke spelers ik welk niveau zou kunnen verwachten. Van de BBF is geen info omtrent de spelers bekend met de bijbehorende speel sterkte, dus ik liet het maar gebeuren.

Ook de opzet van het toernooi was voor mij nieuw. Er werden alleen dubbels gespeeld, verder zijn er een aantal speelronden waarbij de puntentelling tot de 30 gaan. Na de 15 punten wordt van speelveld gewisseld. Men krijgt dan afloop van de wedstrijd, per 5 punten, 1 wedstrijdpunt. Deze wedstrijd punten worden dan afloop bij elkaar opgeteld en dit resulteert dan in een uiteindelijke wedstrijd uitslag. 

Over het wedstrijd niveau gesproken, kan ik het volgende zeggen. Ik speelde een aantal keren tegen spelers die uitkomen in de hoofdklasse en promotieklasse, deze klassen zijn vergelijkbaar op divisieniveau. Ook speelde ik tegen de mensen die uitkomen 3e t/m de overgangsklasse. Kortom, ik heb het over de tegenstand niet te klagen gehad. 1 partij liep niet echt lekker, maar gedurende de dag begon het steeds beter te lopen en kwamen de slagen steeds beter door. Ook de plaatsingen werden onder druk steeds beter neer gelegd.
Oftewel, ik heb een lekker gevoel aan dit toernooi overgehouden.
Gedurende het toernooi werd mij door de organisatie gevraagd of ik samen met Joris van den Oetelaar, Roland van Boekel en Rudo Rijken een demo wedstrijd wilde houden. Uiteraard wilde ik dit wel. Dit was een moment waarbij de ogen volledig op een aangepaste sporter was gericht, naast de eerder genoemde topspelers van niveau. Het was een leuke en interessante wedstrijd. Dit was een fantastisch moment om te laten zien dat je ook met een beperking aardig uit de "voeten" kunt. Bedankt hiervoor.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Eddy,

  Super dat je zo genoten hebt, dat hebben wij ook. En we hebben aangepast badminton daarmee ook even neer gezet. Succes.

  Groet,
  Paul Kleijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Paul, jullie ook bedankt. Het was een warm welkom. Nogmaals bedankt voor het spelen en het onder de aandacht brengen dat sporten met een beperking, geen beperking hoeft te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen