zaterdag 7 februari 2015

Bijscholing voor badminton trainers


Vandaag, zaterdag 7 februari 2015, heb ik via VBO-trainer, een bijscholings- cursus bijgewoond. Deze bijscholing ging dit keer over "Badminton techniek training, methodieken en didactische werkvormen voor beginnende jeugdleden". Wij waren vandaag te gast bij de Hoornse Badminton vereniging (HBV) in Hoorn.

Deze bijscholing werd verzorgd door Eric Matherus, fulltime vakleerkracht bewegingsonderwijs (ook MRT) en badmintontrainer. Daarnaast is hij coordinator bewegingsonderwijs binnen een stichting die bestaat uit 15 scholen. In de afgelopen 10 jaar is hij nascholingsdocent van de leergang bewegingsonderwijs aan het ITT (Hogeschool Utrecht).

Doel van deze bijscholing was, dat er doorgegaan zal worden op de leerlijnen binnen het bewegingsonderwijs die geschikt zijn voor het badminton. Veel praktijkvoorbeelden zullen getoond worden en zelf ondergaan worden. Vanuit het veelzijdig bewegen naar de techniek van het lopen en slaan. Wat zijn overeenkomsten en aanverwante bewegingen. Er zullen voorbeelden gegeven worden van het reguleren. Hoe reguleer je? Waar begin je als trainer? Wat wordt je rol als lesgever. Van de klassikale les naar de groepjesles!

Het was al met al een bijzonder leerzame bijscholing waarbij veelvuldig de moderne kreet "out of the box" denken werd gebruikt.
Je maakt de leerlingen medeverantwoordelijk voor de bewegingsactiviteiten en indirect wordt de betrokkenheid van de leerling groter. De rol van de trainer wordt in deze setting ook anders!

Ik heb deze bijscholing o.a. mogen volgen met Annie van Daal ( bondscoach Aangepast Badminton), Eefje Muskens ( 12e plek worldranking, double) en Bert Wouda.Geen opmerkingen:

Een reactie posten