zondag 11 januari 2015

Competitiewedstrijd en het 1e Utregs Parabadminton toernooi

Op vrijdag 9 januari speelde ik met het 3e team van BC Eefde onze competitiewedstrijd tegen Hoogerheyne BC 2 uit Heino. Inmiddels zijn de teams al reeds bezig met het 2e gedeelte van het seizoen, dus het einde van het competitie seizoen nadert met rasse schreden. De eerste wedstrijd speelden wij tegen dit team met 4-4 gelijk. Nu wilden wij minimaal hetzelfde resultaat, maar eigenlijk wilden wij meer. Bij aanvang van de wedstrijd bleek dat 1 van de dames zich vergist had en kwam helaas niet opdagen. Nu moest met stoom en kokend water een andere dame worden geregeld. Gelukkig vonden wij een dame bereid om het team mee te spelen. Voor deze was het helemaal bijzonder, zij had n.l. nog nooit eerder een competitiewedstrijd gespeeld. Zij wilde ondanks dit gegeven, ons team niet in de steek laten en stemde toe. Petje af!!
Uiteindelijk bleven de beide teams wederom in evenwicht met een 4-4 stand. Voor mij was dit een mooie warming up voor het toernooi, welke op zaterdag 10 januari, gespeeld zou worden, n.l. het 1e Utregs parabadminton toernooi.


Op zaterdag 10 januari, stond het 1e Utregs Parabadminton toernooi op het programma. Dit toernooi, georganiseerd door Toernooi Support, werd in deze vorm voor de eerste keer georganiseerd. een grote deelnemers hadden zich voor dit toernooi aangemeld, waaronder een aantal Belgische en Duitse spelers. Ook was er voor het eerst een categorie voor kleine mensen.
Door de vervelende blessure van Carmen van Kester, speelde ik voor het eerste met Megan Hollander. Deze jeugdspeelster van de Hoornse-BV is sinds kort toegevoegd aan het Nederlands team aangepast Badminton. Deze speelster heeft de potentie om ver te komen in de internationale wereld van het ParaBadminton. Dus voor mij was het bijzonder met haar te kunnen en mogen spelen. Het uiteindelijke resultaat van dit toernooi in het gemengddubbel was een mooie eerste plaats, alle wedstrijden wisten wij op onze naam te schrijven.


In het enkelspel had ik in de poule ronde weinig problemen. In de finale moest ik tegen de huidige Nederlands kampioen, Mark Modderman spelen. Mark speelt normaal gesproken bij zijn eigen club "Amor", 3e divisie. Dus voor mij was het mooi dat ik in ieder geval een aantal punten zou kunnen scoren. Dit is mij inderdaad gelukt, 12 punten in de eerste game, 7 punten in de 2e en beslissende game.
Maar gezien het toernooi verloop ben ik tevreden met het behaalde resultaat. 1e in het gemengddubbel en 2e in het herenenkel.Link naar het fotoalbum van het eerder genoemde toernooi.


Helaas merkte ik dat ik gedurende het toernooi mij steeds minder fit begon te voelen. Op de weg terug voelde ik mij steeds slechter in de botten worden, met nu, zondag 11 januari, als resultaat dat ik ziek te bed lig. Uiteindelijk ook getroffen door het voor velen bekende, griepvirus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten