zaterdag 22 november 2014

Mijn gewonnen heren enkel in de 4e klasse!!

Natuurlijk is het geen wereld nieuws, een gewonnen enkelspel in de 4e klasse. De trouwe bezoekers van deze site weten inmiddels wel dat het voor mij niet de gewoonste zaak van de wereld is om een enkelwedstrijd in het "valide" badminton winnend af te sluiten.
Door een blessure van onze eerste heer, Dennis Wenneker ( zwarte shirt BC Eefde), van het team en uit tactisch oogpunt, werd gevraagd of ik op vrijdag 21 november als eerste heer wilde gaan spelen. Dit keer was het een uitwedstrijd tegen team 9 van BC Flits uit Wierden. Dit team staat in de competitie fier bovenaan en ik zou dus spelen tegen hun eerste heer, Johan Assink.

Kortom, vooraf zou je denken dat het voor mij een Mission Impossible zou worden.
Ik merkte in het spel dat hij moeite had om vanuit het achterveld de shuttle bij goed achterin te leggen. Dus ik heb geprobeerd om hem achterin te houden en vervolgens de shuttle kort neer te leggen. Gedurende mijn trainingen heb ik de laatste tijd de focus gelegd om de shuttle goed op de achterlijn c.q. zijlijn neer te leggen. Ook probeer ik steeds meer te doorgronden wat de speelstijl en de tactiek van spelen van de betreffende speler is. In de eerste game lukte het mij dat niet zo, maar ik wist wel de eerste game naar mij toe te trekken.
Ik wist in de 2e game dat Johan wilde proberen om de shuttle wat meer naar achter te leggen om zo mij meer onder druk te houden. Na de eerste game kwamen de ploeggenoten + de trainer van BC Flits naar Johan toe om hem kennelijk wat in de oren te fluisteren. Ook had ik door dat dat niet echt zijn speelstijl zou zijn. Ik heb normaal mijn eigen spelletje kunnen spelen en kon in de 2 game de shuttles nog scherper op de lijn leggen. Doordat het mij op dat moment erg goed ging, ging Johan Assink, de eerste heer, geforceerd spelen waardoor hij steeds meer fouten ging maken.
De 2e game wist ik uiteindelijk overtuigend te winnen. Dus een gewonnen partij in de 4e klasse tegen de eerste heer was een feit!! Klik hier voor het overzicht.

Het verdere verloop van de wedstrijden waren niet echt positief te noemen. Onze 2e heer, Erwin Strookappe, won ook zijn enkelpartij. De rest van de partijen kwamen wij er niet aan te pas, dit om verschillende redenen. Deze wedstrijd gaf in ieder geval eens te meer aan dat het oefenen/trainen met elkaar van wezenlijk belang is.
Wordt vervolgd.zondag 16 november 2014

3e plaats behaald op het RSK Oost 2014!!

Sport- en Recreatiecentrum De Beemd "de Beemd" was zaterdag 15 november 2014 het toneel van de Regio Kampioenschappen Oost. In de diverse diciplines werd behoorlijk gestreden.
Ik, Eddy Boerman, speler van BC Eefde 3,  had mij ingeschreven in zowel het enkel als met het mannendubbel. Voor dit toernooi was Sander Willemsen mijn dubbelpartner. Categorie waar ik mij voor had aangemeld was de categorie ME9 en MD9.

Mijn eerste wedstrijd was om 09.00 uur tegen Sander Willemsen. Aangezien dit vroege tijdstip niet mijn sterkste kant is, verloor ik in twee sets van Sander. Sander liet mij goed de hoeken in lopen waardoor ik niet op tijd was om de returns bij het net te pakken.
De 2e wedstrijd ( enkel) speelde tegen iemand waarbij de techniek bijzonder slecht was, maar hij pakte alles, maar dan ook echt alles. Ik had hier niets voor om mij hier tegen te wapenen. Ik kon redelijk bij blijven, maar verloor helaas wel in twee sets, kortom in het enkelspel was ik uitgespeeld. Maar toch ondanks de verlies partijen was ik tevreden. Ik wilde n.l. proberen mijn Clears zo dicht mogelijk op de achterlijn te brengen.

In het mannendubbel (MD9), speelden wij ( Sander Willemsen en ik) onze eerste wedstrijd wat onwennig met elkaar. Dit was de eerste wedstrijd sinds erg lange dat wij weer eens met elkaar speelden. Maar ondanks dit, wonnen wij onze eerste wedstrijd. In onze 2e wedstrijd waren wij beter op elkaar ingespeeld en wonnen wij deze in onze 1e 3-setter van de dag. Maar ondanks deze overwinning had ik voor mijzelf hier geen fijn gevoel overgehouden. Ik kon niet de wedstrijd spelen die ik graag wilde spelen. Ik had het gevoel van een stuk lamlendigheid over mij heen, ik wilde wel, maar kon niet echt lekker van de plaats komen.
Om een plaats in de finale te bemachtigen moesten wij onze 3e wedstrijd in ieder geval winnen. Ook in deze wedstrijd was mijn spel bijzonder slecht. Ik kwam niet lekker aan het slaan toe, maakte teveel persoonlijke fouten. Gelukkig kon Sander het links en rechts nog goed maken, maar dat houd natuurlijk ook een keer op. Uiteindelijk verloren wij deze partij in weer 3 sets.
In de laatste wedstrijd speelden wij tegen het koppel Hans Bijleveld en Arrian Wassink. Dit koppel speelt al sinds jaar en dag met elkaar, dus wij wisten van tevoren dat het een zware dobber zou worden. Sander en ik hadden afgesproken om zo simpel mogelijk te spelen en pas te scoren wanneer het echt mogelijk was. Het ging allemaal gelijk op en wisten gezien de score toch aardig bij te blijven. Helaas verloren wij nipt in de beslissende 3e set. Zij werden uiteindelijk kampioen in deze klasse.

Ondanks dat ik mij die dag bijzonder lamlendig voelde ben ik tevreden over de behaalde 
3e plaats in de categorie MD9. Ik wil Sander Willemsen ook bedanken tot de totstandkoming van dit resultaat.

Dit was in ieder geval een toernooi die mooi aansluit op mijn trainingsactiviteiten in de richting van weer een mooi groot internationaal toernooi, Para-badminton!!

Hier het overzicht van de winnaars van het toernooi RSK Oost 2014.