zaterdag 25 oktober 2014

1e dag OLAK, de eerste gouden plakken zijn binnen.


De kop is er af.
1e dag van de Open Limburgse Kampioenschappen Aangepast Badminton zijn inmiddels achter de rug.
In het gemengd dubbel speel ik normaal gesproken met Carmen van Kester. Helaas is zij door een vervelende blessure minimaal een jaar uitgeschakeld. Ik heb voor dit toernooi Rachel Duijndam bereid gevonden om samen met mij het gemengd dubbel te vormen. Om een lang verhaal kort te maken, alle wedstrijden wisten wij winnend af te sluiten en eindigden hierdoor op een eerste plaats.

In het herendubbel speelde ik met mijn internationale dubbelpartner, de Belgisch international Bob Biesmans. Dit toernooi gebruikten wij om in het spel nog meer aan elkaar te wennen en een aantal technieken uit te proberen. Ook hier was het uiteindelijke resultaat, de eerste plaats.

Vandaag dus 2 gouden plakken weten te scoren.
Morgen, zondag 26 oktober gaat het toernooi verder met alleen nog het enkelspel. Ben benieuwd hoe het e.a. gaat verlopen. In ieder geval heb ik de eerste twee gouden plakken binnen.

Wordt vervolgd.
vrijdag 24 oktober 2014

Open Limburgs Kampioenschap Aangepast Badminton 2014 (OLAK 2014)

Dit weekend, zaterdag 25 en zondag 26 oktober 2014, worden weer de Open Limburgse Kampioenschappen Aangepast Badminton gehouden. De organisatie is in handen van Badminton Nederland Regio Limburg. Op de prachtige locatie van het Sportlandgoed "De Haamen"  in Beek ( Limburg) wordt dit toernooi gehouden.
In de diverse onderdelen zal weer een hevige sportieve strijd losbarsten. Er hebben zich in totaal 54 spelers ingeschreven voor 22 onderdelen. Deze onderdelen zijn verdeeld in: 
ME Rol AME Staan AME Staan BME Rol BVE Rol BZit VEVE Staan BVE Staan A,VE Rol AZit MEMD RolMD StaanVD Staan,VD RolGD RolGD StaanZit dubbel

Ik heb mij ingeschreven voor drie onderdelen, te weten: ME staan A, MD staan en het GD staan. Ik hoop in ieder geval met 3 medailles weer huiswaarts te gaan. Ben alleen benieuwd naar de kleur. 
Ik zal proberen tijdens het verloop van het toernooi verslag te doen van de ontwikkelingen.

Via deze link zijn mijn wedstrijden te volgen.

Wordt vervolgd.


zondag 19 oktober 2014

Wekelijkse update badmintonactiviteiten ( week 42)

Week 42:

maandag 13 oktober 2014 : Training bij BC Eefde o.l.v. Frits Haakmat. Mijzelf extra oefeningen opgelegd gedurende de training. Ik wilde zelf vooral de shuttle bovenhands pakken. Ik wordt hierdoor gedwongen om eerder in te stappen, wat uiteindelijk mijn doel is.

dinsdag 14 oktober 2014 : Het geven van training bij de Hengelose BC. Trainen op slagvastheid en het aanvallend proberen te spelen. Ook werden de dubbelpartijen aangepakt met daarbij in het achterhoofd om zoveel mogelijk aanvallend te kunnen spelen en daarbij keuzes te kunnen maken. 

woensdag 15 oktober 2014 : Training bij de VAS-IJsselstreek o.l.v. Reek den Heijer. Ik ben erachter gekomen dat mijn beginstand van de voeten anders moet zijn. Dit om meer rendement uit de "Blade" te halen. Dit moet uiteindelijk ook tot een automatisme worden verwerkt.

donderdag 16 oktober 2014 : Het geven van de regiotraining Oost, Hoog-Keppel. Door een aantal leden van het bestuur van de Stichting BPO werd medegedeeld dat de vooruitzichten omtrent het voortbestaan van deze regio trainingen, bijzonder somber zijn te noemen. Ik had al reeds eerder aan het bestuur aangegeven, dat wanneer er geen duidelijkheid wordt geschapen, ik mij zou terug trekken om de trainingen te geven. Uiteindelijk kon ik niets anders doen dan aan te geven, ik er per 1 november een punt achter zet. Ik vind in de eerste plaats heel erg vervelend voor de jeugd die nog wel komen en waarbij het enthousiasme er vanaf straalt. Maar ik zie mij op deze manier niet elke donderdag weer gemotiveerd voor de groep staan.
Er is mijns inziens te laat en onvoldoende gereageerd op de ontwikkelingen die vorig seizoen al reeds waren ingezet.


vrijdag 17 oktober 2014 : Mijn maandelijkse partijtje squash met een kameraad, Hans Hofmeijer. Dit doen wij al sinds enige jaren en met vol enthousiasme en fanatisme.

zaterdag 18 oktober 2014: Geen bijzonderheden. 

zondag 19 oktober 2014 : Selectie training o.l.v. Annie van Daal in Doorn. Hier hebben wij ook voor het eerst kennis kunnen maken met een speelster van de Hoornse Badminton Vereniging, Megan Hollander. Zij was hier vandaag voor het eerst om eens te ervaren wat een selectie training inhield. Het zou een welkome aanwinst voor het Aangepast Badminton zijn.