zaterdag 13 september 2014

European Parabadminton Championships 2014 (4)

Het gehele toernooi is te volgen via de volgende link.

Update

Zaterdag 13 september 2014
Voor mij stond op het programma mijn laatste herendubbel van dit toernooi. In deze wedstrijd ging het nergens meer over, maar wij, Bob Biesmans en ik, waren er wel op gebrand om dit toernooi met een gewonnen wedstrijd af te sluiten.
Wij speelden tegen het Servische/Duitse koppel. Wij begonnen de wedstrijd toch nerveus, maar gedurende de 1e set wisten wij grip op de wedtrijd te krijgen. Bij lukte het nu wel wat mij in de eerdere wedstrijden niet lukte, n.l. de shuttle precies op de lijn neer te leggen.
In de 1e set lieten wij maar 13 punten toe. In de 2e set probeerde het eerder genoemde koppel meer druk te zetten, maar zij kwam uiteindelijk maar tot 17 punten. 
Dus op de laatste wedstrijd van het toernooi konden wij toch een mooie overwinning op onze naam schrijven.
Dus overall kan ik zeggen dat het voor mij een prima toernooi is geweest. Vooral in het enkel zijn toch wel wat verbeterpunten voor de komende trainingen te noteren. Uiteraard zijn deze verbeterpunten ook van toepassing in het dubbelspel. Kortom de komende blijft er wel werk aan de winkel.

Voor de andere teamleden:
- Mark Modderman is in de categorie SU5 inmiddels ook uitgespeeld. Hij heeft in zijn dubbelspel met James Binnie wel de halve finale weten te behalen.
- Voor Jordy Brouwer von Gonzenbach is het toernooi inmiddels ook over.
Voor de uitslagen en de verdeling van de prijzen zal ik morgen het laatste verslag van het toernooi maken.

Ik zal ter illustratie een tweetal foto's bijvoegen. Deze foto's zijn gemaakt door Herbert Rongen.


vrijdag 12 september 2014

European Parabadminton Championships 2014 (3)

Het gehele toernooi is te volgen via de volgende link.

Update

Vrijdag 12 september 2014.
Vandaag de 2e dag stonden voornamelijk in het teken van het afronden van de enkel poules en de start van de herendubbels.
Om 10.30 uur moest ik mijn laatste en beslissende enkel spelen om nog kans te maken om door te gaan.
Deze wedstrijd speelde ik tegen een fransman. Op een 1 of andere manier lukte het mij niet om in de wedstrijd te komen. De shuttles waren bijzonder snel en ik had er last van dat ik kennelijk toch teveel op een heel veld had getraind. De shuttles gingen teveel uit, dit was mede te wijten aan de afmetingen van het veld. Ik wist hierdoor niet goed mee om te gaan. Tevens liet het netspel een beetje te wensen over, ook dit zal een punt van aandacht zijn tijdens de komende trainingen.

Laat in de middag, wedstrijd stond gepland om 17.30 uur speelde ik de eerste wedstrijd herendubbel met mijn Belgische dubbelpartner, Bob Biesmans, tegen de eerst geplaatsten uit Engeland/Scotland.
Helaas maakten wij teveel fouten tegen dit koppel die al een tijdje met elkaar samen spelen. Ook moesten wij wennen aan het fenomeen dat de categorieen SL3 en SL4 waren gecombineerd. Deze samenstelling is voor ons een nadeel, aangezien wij beiden een beperking aan het loopvermogen hebben. Maar we moeten het maar even mee doen, dus niet zeuren, maar spelen.
De uitslag in deze eerste wedstrijd was behoorlijk in het voordeel van het Engelse/Schotse koppel.
De tweede wedstrijd verliep.bijzonder goed. Wij waren op de shuttle gefocust en wilden er voor gaan. Dit was overigens de laatste kans om een ronde verder te komen. Deze kans gold eveneens voor het Franse koppel. De eerste set was in ons voordeel. Wij zaten er bovenop en speelden voor alles. De 2e set waren wij een beetje de weg kwijt en lieten de overwinning uit onze handen glippen.
In de 3e en beslissende set waren wij weer gefocust en speelden voor wat wij waard waren, helaas hadden onze Franse tegenstanders iets meer geluk en wonnen uiteindelijk de partij.

Het was wederom bijzonder warm in de hal, alhoewel, ik had er vandaag minder last van dan gisteren. Voor het gevoel was het in de zaal wel meer dan 45 graden. De buitentemperatuur bleef zo'n beetje steken op een graad of 32. Kortom het is de gehele dag door water e.d. drinken, dit om te voorkomen dat je ondersteboven valt.

Voor morgen zal het restant van de dubbels worden gespeeld. Er staat helaas niets meer op het spel. De eer kan allen nog worden gered.

Wordt vervolgd.donderdag 11 september 2014

European Parabadminton Championships 2014 (2)

Het gehele toernooi is te volgen via de volgende link.

Update

Donderdag 11 september.
Een herenenkel speelde ik tegen een mij onbekende rus. De eerste set wist ik te winnen doordat ik goed afwisselde met het voor- en achterspel. In de 2e set wist de rus mij meer onder druk te zetten. Ik ging hierdoor kleine fouten maken. Over het algemeen gingen de shuttles net uit. 
In de beslissende 3e set kon ik het niet bolwerken. Ik ging op een gegeven moment tegen mijzelf. Uiteraard kwam dit het spel niet ten goede.
Ik ga proberen mijn 2e wedstrijd wat eerder het initiatief naar mij toe te trekken en het spel wat simpeler houden. Deze 2e wedstrijd zal op vrijdag 12 september worden gespeeld. Tevens zla een begin worden gemaakt met de herendubbels.

Hier de link naar de uitslagen en de rest van de wedstrijden voor komende vrijdag.

Mijn medeteam genoten hebben een wisselend succes:
- Mark Modderman, 2x verloren in zijn enkel
- Jordy Brouwer von Gonzenbach, 2x een winstpartij in zijn gemengd dubbelwoensdag 10 september 2014

European Parabadminton Championships 2014 (1)

Het gehele toernooi is te volgen via de volgende link.Update
Dinsdag eind van de middag vertrokken vanaf Airport Eindhoven naar Airport Allicante.
Daar door de organisatie keurig opgevangen. Van de luchthaven vervoerd naar ons onderkomen alwaar wij de gehele periode zullen vertoeven. Dit complex kan als een soort Papendal worden vergeleken, niet met zoveel luxe, maar met voldoende mogelijkheden. Nadat wij waren aangekomen, zo rond 22.30 uur was alles al gesloten. Dus nadat wij een beetje waren gesetteld en geacclamatiseerd, legden wij ons te ruste. De volgende morgen werden wij om 08.00 uur weer voor het ontbijt verwacht.
Woensdag, 10 september 2014, 2e dag.
Nadat wij het ontbijt hadden gehad, begaven wij ons voor de training naar het sportcentrum. Dit sportcentrum ligt op 80 meter van ons onderkomen, dus bijzonder ideaal.
Uiteraard was de training weer bijzonder nuttig, met name het wennen aan de beginnende warmte ( bloedhitte) in de zaal. Ook had de zaal een vreemde lichtinval vanaf een luchtkoepel ( bijzonder irritant). Ook was het weer prettig om met mijn dubeelpartner, Bob Biesmans, op de baan te staan.
Nadat ik totaal een kleine 3 uur op de baan had gestaan, vond ik het wel genoeg. Vervolgens een hapje eten en voor de rest van de middag de omgeving mogen verkennen. 
In de avond zal nog de openingsceremonie plaatsvinden. Hoe dit er uit zal komen te zien weet ik natuurlijk nog niet op het moment dat ik deze update aan het typen ben.
Voor zover ik weet begint het toernooi morgen met de mix dubbels. Het verdere programma is tot op heden nog niet bekend. Wachten in spanning af.

Wordt vervolgd


zondag 7 september 2014

Laatste training voor het EK.

Met een kleine groep spelers hebben wij onder leiding van Annie van Daal ( Bondscoach Aangepast Badminton) de laatste training voor het Europees kampioenschap aangepast Badminton afgewerkt.
Ook deze training hebben wij op een prachtige locatie in Doorn mogen beleven, n.l. het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg.
Vandaag de puntjes op de "I" gezet.
Ik zeg, we zijn er klaar voor!

Dinsdag a.s. reizen wij als team af naar Spanje.
Woensdag zijn de trainingen gepland en rond 20.00 uur zal de openings-ceremonie plaats vinden.
Vanaf donderdag zullen de eerste wedstrijden worden gespeeld.
Zodra het wedstrijdschema bekend is, zal ik deze zo spoedig mogelijk publiceren.

Ik zal proberen om gedurende het toernooi regelmatig een update te geven.

wordt vervolgd.