zaterdag 30 augustus 2014

Verslag Fleet Start-Up toernooi 2014

Vandaag, zaterdag 30 augustus, heb ik mogen meedoen aan het Fleet Start-Up toernooi in Bavel. Ik had mij ingeschreven in de categorie├źn HE8 en de HD8, met als partner Bram van Broekhoven.
Dit was een mooi moment om alvast warm te draaien voor het EK aangepast Badminton in Spanje.
In mijn enkel speelde ik tegen Dominique van Es. De 1e set liep niet helemaal zoals ik zelf wilde. Ik had het gevoel dat ik teveel tegen mezelf speelde. In de 2e set heb ik een aantal dingen uitgeprobeerd, zoals de shuttles precies op de achterlijn proberen te leggen, de drops niet te scherp willen leggen, maar ook proberen in een vroeg stadium de aanval op te zoeken. Deze 2e set wist ik weliswaar niet winnen, maar ik heb hier uiteindelijk er wel een goed gevoel aan overgehouden.

In het herendubbel speelde ik samen met mijn partner, Bram van Broekhoven, onze wedstrijd tegen het koppel, Bart van Gurp en Tom Timmermans.
Deze wedstrijd was de eerste van de dag. De eerste set verliep echt slecht, alles ging net uit, sloegen te vaak persoonlijke fouten. Kortom, verlies nemen, uithuilen en opnieuw beginnen. De 2e set ging beduidend beter, in het veld begrepen wij elkaar ook beter. De slagen gingen beter en lieten onze tegenstanders eindelijk zweten. Helaas had dit alles niet het gewenste resultaat, maar ondanks alles toch een aantal dingen kunnen uitproberen.


Hier de link naar het fotoalbum van het Fleet Start-up toernooi van 30 augustus 2014.
Dit fotoalbum wordt de komende tijd regelmatig aangevuld met nieuwe foto's. Al deze foto's zijn gemaakt door Edwin Sundermeijer.

vrijdag 29 augustus 2014

Deelnemers aan het European Para-Badminton Championships 2014 zijn bekend.

Op dit moment is bekend welke spelers in de categorieen SL3 (single) en SL3/SL4 (MD) aan het European Para-Badminton Championships 2014 zullen gaan deelnemen.

Via deze link kan het verloop van het toernooi worden gevolgd.

Players Single SL3

donderdag 28 augustus 2014

Voorbereidingen EK aangepast Badminton in volle gang.

Nog iets meer dan een week en dan is het zover.
Op dinsdag 9 september reizen wij met de Nederlandse ploeg af naar het Spaanse Murcia. In deze plaats zal het Europees kampioenschap Aangepast Badminton plaatsvinden.
De afgelopen weken en de komende week stonden en staan in het teken van het maken van de z.g. "baan-uren", fysiek sterk worden en blijven.
Afgelopen maandag begonnen bij BC Eefde. Hier was het verschil goed te zien van degene die voor het eerst weer hun racket sinds weken in hun hand hadden.
Alles ging weer goed, voel mij fit en nu is het zaak om zo te blijven.

Komende zaterdag het Fleet Start-Up toernooi, georganiseerd door BC de Zwaluwen uit Bavel.

Wordt vervolgd.maandag 25 augustus 2014

zondag 24 augustus 2014

Inschrijving 1e toernooi seizoen 2014-2015 Aangepast Badminton geopend.

Door de MGS Maastricht wordt op zaterdag 27 september het eerste toernooi van het seizoen georganiseerd. Spelers van het Aangepast badminton kunnen zich weer inschrijven voor de diverse onderdelen.
Hier de link om de inschrijving te voltooien. Ranglijst BWF Parabadminton juli 2014

Hier een overzicht van de huidige ranglijst van juli 2014.

Mijn positie in de wereld:

Player Ranking List - Singel SL3 - UPDATED 22 July 2014
   - 35

Player Ranking List - Doubles SL3 / SL4 - UPDATED 22 July 2014

   - 12

Op de internationale ranking zijn de spelers in de categorie├źn SL3 en SL4 samengevoegd. Het wordt hierdoor in de dubbels nog moeilijker een goede ranking te verkrijgen.
Maar ondanks dit gegeven, ben ik hier bijzonder blij mee mede gezien het toenemende Aziatische geweld.