zaterdag 23 augustus 2014

Li - Ning BWF World Championships 2014

Wie het Li - Ning BWF World Championships 2014 wil volgen kan dit doen door op onderstaande linken te klikken.

Site van Badminton Denmark


Wedstrijd overzicht van Li - Ning BWF World Championships 2014


Livestream voor de komende wedstrijden zijn te zien via de volgende site op Youtubevrijdag 22 augustus 2014

Ontwikkeling van de loopprothese naar de huidige sportprothese.

Mijn 1e kennismaking met het aangepast Badminton dateert van het voorjaar van 2005. Ik werd in de gelegenheid gesteld om voor het eerst deel te nemen aan het Nederlands kampioenschap Aangepast Badminton. Die keer werd het gehouden in Heemskerk. Ik werd in die tijd op alle mogelijke manieren van de baan geslagen, maar ik vond het wel een fantastische ervaring.

Ik speelde de eerste jaren ( van 2005 t/m 2009) met mijn gewone loopprothese, de C-leg. Maar ik wilde meer. Ik kwam erachter dat ik vooral snelheid te kort kwam en dan met name vanaf de achterlijn richting het net. Het duurde gewoonweg te lang.
Zie de foto's hieronder.

 

Vervolgens ben ik samen met Otto Bock en Orthopedie techniek De Hoogstraat gaan kijken welke mogelijkheden er waren. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de 1e versie van de sportprothese. Met deze versie heb ik gespeeld vanaf 2010 t/m 28 februari 2013.
Zie de foto's hieronder.

 

Ook nu merkte ik weer dat ik snelheid te kort kwam, zeker op de momenten tijdens de internationale wedstrijden. Ergens in december 2013 werd ik door Otto Bock uitgenodigd om aan een z.g. loopclinic in Duitsland deel te nemen, dit ter promotie van de sportknie 3S80. Ik werd voor het eerst op een z.g. "Blade" gezet. Uiteraard was het behoorlijk wennen, maar ik voelde mij er prima op. Ik zag en merkte welke mogelijkheden er waren om deze "Blade" ook voor de badmintonsport te gebruiken. Met toestemming van de firma Otto Bock heb ik deze z.g. proef  "Blade" op het toernooi van Culemborg mogen gebruiken. Dit was in het weekend van 8/9 december 2012.
Bekijk de foto hieronder.

In het genoemde weekend waren de ervaringen bijzonder. Ik reageerde veel sneller en was hierdoor mobieler op het veld. Nadeel was op dat moment dat ik de volledige timing miste. Maar de ervaringen van dat weekend gaven mij een voldaan gevoel en hoop voor de toekomst. Uiteindelijk kreeg ik pas in maart 2013 de beschikking over een eigen "Blade". Redeoss Delft had op 23 maart 2013 de primeur. Op dit toernooi speelde ik met mijn eigen "Blade". Tot op de dag van vandaag speel ik met de "Blade". Het afgelopen jaar heb ik behoorlijk moet schaven aan mijn loop en slagtechniek. Ik probeer hiermee nog effectiever met de "Blade" om te gaan. Ik merk dat er nog steeds wel wat rek zit in de mogelijkheden om de "Blade" optimaal te gebruiken.
Vanaf 23 maart 2013 tot heden, gebruik ik de "Blade". Zie hiervoor onderstaande foto's. 1e foto genomen tijdens het toernooi in Delft.
2e foto is het gebruik tot op de dag van vandaag.

 


donderdag 21 augustus 2014

Fotoshoot bij Fleet-Nederland

Binnenkort volgen de foto's die tijdens de fotosessie bij Fleet-Nederland gemaakt zijn. Deze foto's zullen gebruikt gaan worden tijdens promotionele activiteiten. Hier onder alvast een voorproefje.woensdag 20 augustus 2014

Het EK opwarm toernooi op zaterdag 30 augustus 2014!


Op zaterdag 30 en zondag 31 augustus start het eerste toernooi van het seizoen. Door  BC de Zwaluwen uit Bavel wordt het Fleet Start-Up toernooi georganiseerd. Via de link fleet.start-up-toernooi.nl is het e.a. te volgen.
Via de site van badminton Nederland is het toernooi verloop te volgen.

Dit toernooi is voor mij een mooie opwarmer voor het komend EK Aangepast Badminton in Spanje..
Ik start mijn wedstrijd tegen Dominique van Es in de categorie HE8.
In mijn dubbel speel ik met mijn partner, Bram van Broekhoven, in de categorie HD8 tegen het koppel Bart van Gurp en Tom Timmermans.

Ik hoef niet aan te geven dat "Fleet Nederland" de hoofdsponsor van dit toernooi is. 

maandag 18 augustus 2014

Binnenkort een app van de "Blademintonner" Eddy Boerman

Binnenkort is er een app verkrijgbaar via de app-store en Play-store. Via deze app kunnen  jullie direct op de hoogte worden gehouden van mijn activiteiten op het gebied van het (aangepast) badminton.
App wordt binnenkort gratis ter beschikking gesteld en wordt aangeboden via Tobit.software, ik moet alleen nog de 100 likes zien te halen.
Kijk voor deze aankondiging mijn eerdere berichtgeving hierover.


Klik hier voor een indruk voor de toekomstige app, www.chayns.net/66802-14811
Berichtgeving Badminton Nederland


Van 9 t/m 14 september vinden in Murcia de Europese Kampioenschappen Aangepast Badminton plaats.

Door Badminton Nederland zijn ingeschreven:
Jordy Brouwer von Gonzenbach, Eddy Boerman en Mark Modderman.
Annie van Daal zal het team begeleiden als coach.

EUROPEAN PARA-BADMINTON CHAMPIONSHIPS 
9 – 14 September 2014 
High Performance Center “Infanta Cristina” 
Av. Mariano Ballester, 2 
30.710 Los Alcázares 
Mediterranean Coast 
Murcia, Spain