dinsdag 1 juli 2014

Parabadminton England, Loughborough 27 29 juni 2014Parabadminton England, Loughborough 27-29 juni 2014 

Hier de link voor een video impressie van bovenstaand kampioenschapzondag 29 juni 2014

England Para-Badminton Championships 2014 (laatste update)


Het was al van het begin vanhet toernooi al duidelijk. Het was een sterk bezet toernooi met bijzonder veel spelers uit de Aziatische landen. Zij waren in alle klassen behoorlijk vertegenwoordigd.

Vrijdag 27 en zaterdag 28 juni 2014 waren de voor mij belangrijke speeldagen. Ik heb op vrijdag mijn enkels mogen spelen. Mijn eerste partij was tegen de Peruaanse kampioen, Pedro Pablo De Vinatea [2]. Begon toch behoorlijk nerveus aan de wedstrijd. Helaas de 1e set verloren. In de 2e set wist ik mij te herpakken en won deze. In de 3e en beslissende set wist ik het niveau niet vast te houden en verloor deze.
Mijn 2e wedstrijd speelde ik tegen Niall Jarvie. Op een 1 of andere manier kwam ik totaal niet in het spel. Ik verloor deze dan ook in 2 sets.
Mijn 3e wedstrijd speelde ik tegen Umesh Vikram Kumar. Deze techische begaafde speler uit India wist scherp de shuttles neer  te leggen. Ik had redelijk vat op zijn spel en kon lekker meekomen. Uiteindelijk wist hij in 2 sets te winnen.
In het enkel lag ik er dus uit. Maar ondanks de verliespartijen heb ik toch gemerkt dat ik de afgelopen tijd toch progressie heb geboekt. Ik weet ook waar nog aan moet gaan werken. Dit is vooral het scherper spelen en het afmaken bij het net.

Zaterdag 28 juni 2014
Dubbelpartijen.
Ik heb voor deze partijen een gelegenheidsheids partner toegewezen, n.l. Sukant Kadam.
De eerste partij was tegen het koppel Pedro Pablo De Vinatea/Raul Anguiano. Vooraf hadden wij besproken hoe wij zouden gaan spelen. Helaas kwam het dit in deze wedstrijd er niet helemaal uit. Dit zou dus in de 2e wedstrijd anders moeten. Deze 2e wedstrijd speelden wij tegen het Franse koppel Hugo Barrue/Pascal Baron. Hier ging het scoreverloop en vooral het spel de goede kant op. Wij begonnen elkaar te begrijpen en wonnen deze wedstrijd in 2 sets.
Door deze overwinning stonden wij onverwacht in de 1/4 finale. In deze 1/4 finale speelden wij tegen de landgenoten van Sukant Kadam, nl. Umesh Vikram Kumar en Anand Kumar Boregowda. In deze wedstrijd konden wij bij blijven, maar niet meer dan dat. Op de beslissende momenten lieten wij het afweten. Vooral in de 2e set wilde Sukant Kadam teveel doen, waardoor de lijn in ons spel totaal wegviel. Helaas in 2 sets verloren. Maar ondanks het verlies, over het algemeen toch tevreden gezien het toernooi verloop.

Voor Mark Modderman was dit zijn eerste optreden op een internationaal toernooi. Mark was geclassifieerd voor de categorie SU5. Zowel in zijn enkel partijen als in de dubbels heeft hij zijn partijen kunnen winnen. Helaas was dit niet voldoende om een ronde verder te komen, maar hij weet nu op  welk niveau hij mag acteren. Mark heeft voldoende leer en ervaringsmomenten voor zichzelf weten te creeren.

Jordy Brouwer von Gonzenbach heeft in het herenenkel een prachtige 3e plaats weten te bemachtigen. Dit is en mooi resultaat, gezien het Aziatische geweld rondom hem heen.

Voor ons allemaal was dit een mooi ervarings toernooi, inclusief voor Annie van Daal ( bondsoach Rolstoel- en AangepastBaminton).

Hier nog de link van het toernooi in Engeland.
http://bwf.tournamentsoftware.com/sport/winners.aspx?id=A54B7002-1ED7-434A-A5E0-F8AC742F08BA