zaterdag 7 juni 2014

Sportief Pinksterweekend

Ben net terug van een leuk en sportief badminton toernooi in Best. Door BC Alouette werd het Badmintonplanet Eind-Best toernooi gespeeld. Dit toernooi gesponsord door Badminton Planet is een jaarlijks terugkerend toernooi met bijzonder veel deelnemers. Het toernooi was dan ook vlot volgeboekt.
Ik had mij ingeschreven in de categorie 8. In het herenenkel kwam ik spelers tegen uitkomende in de reguliere 3e en en 4e klasse. Ik wist toch nog in de poulefase 1 partij te winnen. Het toernooi kon voor mij in ieder geval niet meer stuk, de buit had ik binnen.
Helaas was de tegenstand in het herendubbel iets heftiger. Ondanks de goed gespeelde partijen wist ik met mijn gelegenheidspartner geen partij winnend af te sluiten.

Klik hier voor het volledige overzicht.

Op de 1e Pinksterdag krijgen wij de laatste selectietraining van het seizoen voor de kiezen. Ook deze training wordt in de sportzaal van MRC Aardenburg afgewerkt. Annie van Daal ( bondscoach van het Aangepast Badminton) zal ook deze training weer verzorgen.
woensdag 4 juni 2014

Presentatie Beleidsplan Aangepast Badminton binnen de reguliere verenigingen

Leden van de werkgroep Aangepast Badminton verzorgen bij alle regiovergaderingen in het land, presentaties omtrent het gemaakte beleidsplan Aangepast Badminton.
Ik heb gisteravond de presentatie voor de regio Oost mogen verzorgen.
Het e.a. vond plaats in de lounge van het Go Ahead Eagles stadion Deventer.
Het was een volle bak. Voor mij was op het eind spreektijd ingeruimd.
Van te voren had ik nog van de aanwezige Bondsvoorzitter, Clemens Wortel, te horen gekregen dat Nederland nog volop in de race is om het WK aangepast Badminton van 2015 binnen te halen. Uiteraard heb ik dit gedurende de presentatie nog aangegeven.

Ik heb de punten in de presentatie aangestipt en uit eigen ervaring aangeven waar de pijnpunten van een vereniging zitten die de aangepaste badmintonners een kans en ruimte binnen hun vereniging willen geven. Het stappenplan bied hier een uitstekende leidraad.

Het begin van de presentatie liet ik de aanwezigen de promo ParaBadminton zien, dit was een uitstekende cliffhanger voor het verdere verloop van de presenatie.
Na afloop heb ik diverse positieve reacties mogen ontvangen. Een aantal daarvan willen mij nog een keer spreken binnen hun vereniging.
Afwachten of het ook daadwerkelijk door gaat, maar de contacten zijn gelegd.

Verder wilden de aanwezigen weten waar in de regio mogelijke aangepaste Badmintonners ook daadwerkelijk spelen. Zij willen gaan bekijken of er mogelijkheden zijn om samen te werken, danwel het door verwijzen naar een andere vereniging in hun nabijheid.

Ik denk dat het al met al een nuttige avond in deze regio is geweest. Temeer omdat ik mijn geval uit eigen ervaring heb kunnen en mogen spreken.
 
 
 

maandag 2 juni 2014

Schema Badmintonplanet Eind-Best toernooi 2014 bekend

Op zaterdag 7 juni 2014 zal ik op uitnodiging deelnemen aan het Badmintonplanet Eind-Best toernooi. Dit toernooi zal op de volgende lokatie worden gespeeld:
Sporthal Naastenbest, gelegen aan de Pr. Beatrixlaan 114 in Best.

Klik hier voor mijn wedstrijd schema.

Dit toernooi is een mooie voorbereiding op de laatste twee toernooien, n.l. :
- Aangepast Badminton Toernooi, georganiseerd door BC Bever in Rijen. Dit toernooi wordt gespeeld op zaterdag 21 juni 2014.
en
- Para-Badminton Championships England 2014. Dit toernooi wordt gespeeld in de week van 24 t/m 29 juni 2014. Wedstrijdschema is nog niet bekend. Wel is het overzicht bekend van de spelers die hieraan deelnemen. Klik hier voor overzicht.
Zodra het wedstrijd schema bekend is, zal ik dit via mijn weblog bekend maken.                                 

zondag 1 juni 2014

Sluiting trainings- seizoen met het Nederlands Team AB.

Vandaag in de Doorn de voorlaatste training met de Nederlandse selectie gehad. Na afloop hebben wij ons op een heerlijke pannenkoek getrakteerd. Dit ter afsluiting van een toch wel rumoerig seizoen.
Deze maand speel ik zelf nog 3 toernooien en dan kan ik gaan genieten van een welverdiende vakantie. In augustus zullen de trainings- activiteiten weer opgepakt worden, dit ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Link naar de site van het Pannenkoek huis in Doorn.

Link naar het fotoalbum