zaterdag 17 mei 2014

Update ISBO Speedminto​n Dutch Open 2014

Vandaag mijn vuurdoop m.b.t. het Speedminton gehad. In het racketcentre "De Kegel" in Amstelveen werd het Dutch Open Speedminton 2014 gespeeld.
Voor mij was dit een eerste ervaring met deze snelle racketsport. Het is mij opgevallen dat de beste spelers uit Duitsland, Polen, Kroatie, Slowakije en Tjechie komen.  De poule waarin ik zat bestond alleen maar uit geplaatste spelers ( Duitsland en Polen), dus ik had een behoorlijke uitdaging.
De eerste wedstrijd was behoorlijk wennen. Ik wist niet precies hoe hard ik de shuttle kon slaan. Ook had ik moeite om de shuttle te sturen. Ook de positie in het veld was voor mij nieuw.
Ik merkte dat ik gedurende de poule wedstrijden wat beter in het spel kwam te zitten. Uiteindelijk moest ik het gewoon afleggen tegen deze geplaatste en sluw spelende spelers.
Ondanks mijn beperking, is het goed mogelijk om in deze tak van sport te bewegen. Ik heb al mijn poule wedstrijden verloren, maar ondanks dit, kijk ik terug op een bijzondere dag. Het was ook voor de organiserende partij ook bijzonder, zij zagen vandaag voor het eerst een speler met een z.g. "Blade" die "gewoon" met de ervaren spelers in het speedminton kon mee doen.

Ik raad het een ieder eens aan om deze sport eens te proberen. Uiteraard kun je mij benaderen, maar de onderstaande personen zijn vanaf het begin bij het Speedminton betrokken.

Ik wil de volgende personen bedanken van de organisatie:
Arnoud Wildschut
- Martin Monfils
- Marcel van der Laan

Klik hier voor mijn "resultaten".

Klik hier voor een compilatie op Youtube van mijn laatste twee wedstrijden

Klik hier voor een link naar mijn fotoalbum.


woensdag 14 mei 2014

ISBO Speedminto​n Dutch Open 2014

Een weekend lang Speed Badminton in Nederland, het gaat wederom gebeuren, vanaf vrijdag 16 mei zullen de meeste buitenlandse deelnemers in Nederland arriveren. In Grand Hotel Amstelveen overnachten alle deelnemers van de Derde Speedminton® Dutch Open 2014.


Zaterdag 17 mei
Start de Dutch Open met de singles. Van 09:00 uur tot ongeveer 20:00 worden de wedstrijden gespeeld. Tennis en Badminton centrum de Kegel heeft de beschikking over 12 indoor speed badminton velden. Daarbij komt 1 centre court voor de poule wedstrijden en natuurlijk worden hier de finales gespeeld. Dit wordt er vandaag gespeeld:
 • Women singles: tot en met kwartfinale.
  Open division singles: tot en met kwartfinale.
  Seniors ladies singles O35.
  Seniors Open singles O40.
  Juniors singles boys U18 - U14 - U12.
  Juniors singles girls U18 - U14 - U12​.
 • "players night" van 18:00 tot 24:00 uur. (ook voor familieleden of vrienden)
 • prijsuitreiking vanaf: 18:00 uur van de senior and junior klasses.
Ik kom zelf uit in de categorie Seniors Open singles O40, met in totaal 16 inschrijvingen en verdeeld over 5 poules. Het is voor mij de eerste keer. Het zal mij benieuwen hoe ik het er af ga brengen.

Om het e.a. te kunnen volgen, klik dan op de volgende link:

 ISBO Speedminton Dutch Open 2014

Mijn wedstrijdschema, klik hier voor de link.

Wordt vervolgd.