zaterdag 5 april 2014

Goed resultaat op het NK Politie Badminton 2014!

Op vrijdag 04 april 2014 werd door de APGS en onder leiding van Ger Tabeling, weer het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap Politie Badminton georganiseerd.
Dit jaar had ik mij ingeschreven in de categorie├źn HD3 samen met Guus Maassen en HE 50+. Vorig jaar werd ik kampioen in de HE4 en door mijn switch naar een andere categorie was deze titel vacant geworden.
In het begin van de middag werd een start gemaakt met de herendubbels. De eerste wedstrijd wisten wij de winst naar ons toe te trekken. Helaas verderop in het toernooi lieten wij de punten liggen en kwamen wij in de poules niet verder.
In de 50+ categorie ging het voor mij beter af. Ik behaalde hier voor het eerst in deze categorie, een mooie 2e plaats. Ik kon vervolgens een mooie zilveren plak weer mee naar huis nemen.
donderdag 3 april 2014

1e team Hengelose BC alsnog gepromoveerd!!

Gisteren, woensdag 2 april 2014, kreeg ik de mededeling dat het eerste team van de Hengelose BC alsnog naar de 2e klasse is gepromoveerd. Als trainer ben ik blij dat ik deze groep zodanig heb weten te sturen dat zij voor het 2e opeenvolgende seizoen zijn gepromoveerd.
Uiteraard zijn het de spelers die het hebben weten te fiksen. Hans Zweverink, Sander Massen, Tonnie Bergervoet, Judith Winkelman, Annemiek Zweers+ de invallers, knap gedaan gedaan en ga zo door. Vanaf deze kant, wens ik jullie veel succes en sportief plezier in de 2e klasse toe!!

Op 18 maart de deeldiploma's aan de jeugd verstrekt.Nadat de jeugd zich gedurende het seizoen behoorlijk hadden ingespannen was het op die dag dat alles samenkwam met als uiteindelijke resultaat, de uitreiking van de deeldiploma's


zondag 30 maart 2014

Nederlands Kampioenschap Aangepast Badminton 2014

Nadat ik het Nederlands kampioenschap Badminton Politie heb gespeeld staat een week later alweer een Nederlands Kampioenschap op het programma. Dit keer wordt in het weekend van 12 en 13 april het Nederlands kampioenschap Aangepast Badminton gespeeld. De organiserende vereniging is DKC uit Den Haag. Zij organiseren dit kampioenschap, overigens in samenwerking met Badminton Nederland, voor het eerst. Het zal worden gehouden in de sporthal " 't Zandje" gelegen aan de Schimmelweg 202 in Den Haag.
Dit jaar zal het voor mij persoonlijk erg moeilijk worden om de drie nationale titels te prolongeren. In de categorie "staanders" doet een voor mij onbekende sporter voor de eerste keer mee. Zijn naam is Mark Modderman, speler van de vereniging "AMOR GS BC", uitkomende in de Carlton 4e divisie.
De beperking van Mark betreft het missen van een bovenste extremiteit, m.a.w. het ontbreekt hem niets aan het loopvermogen. Het zal in alle catogorieen een uitdaging worden om de overwinning naar mij/ons toe te trekken.
Hier de link alwaar de uitslagen en het wedstrijd verloop te zien zal zijn.

Nederlands Politiekampioenschap Badminton 2014

Op vrijdag 04 april 2014 organiseert de AGPS Amsterdam weer de jaarlijkse Nederlandse Politie kampioenschappen Badminton.
Ook dit jaar is decor weer het Politie Trainings- en Opleidingscentrum in Amsterdam.
Ik zal dit jaar mijn titel in de "D" categorie niet verdedigen. In het enkelspel kom ik dit jaar uit in de categorie HE50.
Ook speel ik de herendubbel met Guus Maassen. Wij gaan proberen in de categorie HD3 een podiumplaats te veroveren.

Om een indruk te krijgen van dit dergelijk evenement, klik dan hier en kijk naar de verslaglegging van 2013.

Link naar het betreffende kampioenschap van 2014, hier zijn straks ook de uitslagen en het wedstrijd verloop te bekijken.
NK Badminton Politie 2014