zaterdag 8 maart 2014

Carlton Nederlands Veteranen kampioenschap 2014

Dit weekend, zaterdag 8 en zondag 9 maart, organiseert BC Amersfoort in samenwerking met Badminton Nederland voor de negende maal het Carlton NVK in Amersfoort. Het aantal deelnemers
groeide de afgelopen jaren van zo'n 90 naar 145.
Ik heb vandaag de eer gehad om aan dit NK voor veteranen deel te mogen nemen. Vooraf had ik geen enkele illusie om een ronde verder te komen. Ik was mij ervan bewust dat alle deelnemers hoog in de Nederlandse Badminton competitie spelen, dan wel hebben gespeeld.
Kijk maar eens naar de namen op de deelnemerslijst.
Ik had mij ingeschreven in de categorie 50+. Mijn wedstrijd heb ik gespeeld tegen Hans Rolvink ( op dit moment speler in de Hoofdklasse).
Uiteraard was ik geen partij, maar ik heb toch nog in de twee sets zelf een totaal van 11 punten kunnen bemachtigen. Al met al weer een fantastische ervaring rijker.


Verzorgen van een gym/badminton les op Basisschool "Arcade" Warnsveld

Door ouders en leerkrachten van de basisschool "Arcade" Warnsveld is mij gevraagd om eens een gymles voor groep 6 te verzorgen. Deze gymles zou met het oog gegeven worden op de recente ontwikkelingen van de Winterspelen 2014 in Sochi. Omdat op deze dag ( vrijdag 7 maart 2014) de opening van de Paralympische Winterspelen op punt van beginnen staat, is deze gymles gewijd aan de (on)mogelijkheden om een sport te beoefen met een beperking.
Het enthousiasme van deze school was zo groot dat ook groep 5 deze les wel wilden meemaken. Ik heb in totaal voor ruim 100 kinderen deze bijzondere gymles mogen geven. Gedurende 2 uur werd om het half uur een groep van ongeveer 25 kinderen een groot aantal vragen beantwoord. Ook werden de kinderen middels een parcours de eerste beginselen van het badminton bijgebracht.

Het was fantastisch om te zien hoe de kinderen vol enthousiasme het parcours aflegden.
Van deze gymles zijn diverse foto's gemaakt. Tzt zal een fotoalbum worden aangemaakt.
Op deze weblob zal een voorproefje te zien zijn van deze fantastische middag.