donderdag 20 februari 2014

Geslaagde clinic tijdens de Bossche Badminton dagen

Tijdens de Bossche Badminton dagen 2014 was het op woensdag 19 februari 2014 tijd voor het G- en Aangepast Badminton. Deze dagen zijn georganiseerd door de Bossche Badminton Federatie, BCH, Maaspoort Sports & Events, gemeente Den Bosch en Badminton Nederland.
O.a. Jordy Brouwer en Theo Eerkens waren aanwezig om deze doelgroep extra aandacht te geven. Van diverse verenigingen uit Brabant waren sporters met een beperking aanwezig om eens te ervaren wat het is om eens tegen een ander te spelen dan die van hun eigen vereniging.
Gedurende deze clinic gaven Jordy en ondergetekende kleine aanwijzingen om het spel te verbeteren. Ook richting de aanwezige begeleiders werden tips aangereikt om het voor de aanwezige sporters straks bij hun vereniging het spelen wat makkelijker en efficiƫnter te maken.
Het is mij in ieder opgevallen dat de kwaliteit van het trainen van de Aangepaste badmintonners, bij de diverse verenigingen, wel meer aandacht mogen krijgen. Ik krijg nog steeds de indruk dat over het algemeen de begeleiders en/of trainers bij een vereniging niet weten hoe zij om moeten gaan met een sporter die wil badmintonnen.

Ik ben bereid om de verenigingen die hier behoefte aan hebben, te helpen/ondersteunen tijdens het geven van trainingen aan deze doelgroep van Rolstoel- Aangepast- en G-Badminton.
Indien hier interesse voor is, stuur mij dan een email. Ik zal dan zo spoedig contact met de betreffende vereniging opnemen.


zondag 16 februari 2014

Clinic tijdens de Bossche Badminton dagen

De Bossche Badminton Dagen

's-Hertogenbosch gaat badminton ademen, badminton voelen, badminton meemaken en badminton beleven

Op 22 februari 2014 wordt de finale van de Play-Offs Carlton Eredivisie badminton in Maaspoort Sports & Events gespeeld.


 Promotie en actie!
Op de promotieavond van woensdag 19 februari 2014, worden demonstraties Aangepast badminton gegeven door spelers in een rolstoel en staande spelers van Badmintonclub Culemborg en Badmintonclub Bever uit Gilze-Rijen. De spelers en speelsters van het G-team van badmintonvereniging de Maashuttles zetten op deze avond ook hun beste beentje voor. Ook u heeft alle gelegenheid om een shuttle te slaan, kom in actie en probeer het gewoon!

Programma in het kort:
Wanneer: Woensdagavond 19 februari van 20 tot 22 uur, je kunt vrijblijvend binnenlopen
Waar: Grote hal Maaspoort Sports & Events, Marathonloop 1, s-Hertogenbosch
Wat:
- demonstraties rolstoel-badminton en staand badminton
- gelegenheid om zelf je vaardigheden te testen op een circuit met vaardigheidsproeven.
- een wedstrijdje spelen tegen een lid van de Maasshuttles.
- een wedstrijdje spelen tegen een speler die als enige in de wereld met een z.g. "Blade" speelt.
- Informatie en gelegenheid tot stellen van vragen.

Alle deelnemers en deelneemster mogen gratis naar de Finale Carlton Eredivisie op zaterdag 22 februari en maken kans op een Carlton Racket ter waarde van 200 euro of een Carlton Badminton tas ter waarde van 150 euro.