zaterdag 8 februari 2014

Bijscholing VBO in samenwerking met Badminton Nederland


Vandaag werd in theorie en met praktijk de Yonex Kids games behandeld. Deze bijscholing heb ik gevolgd in het kader van de verlenging van trainerslicentie SL3. Ook vind ik het belangrijk om tijdens de bijscholingen ervaringen uit te wisselen met collega trainers.

De docent van vandaag was Paula Rip.
De dag werd geopend door Fred Besselink en introduceerde hierbij Paula Rip.
Ex-topspeelster Paula Rip heeft samen met Badminton Nederland in 2009 de Yonex Kids Games ontwikkeld. De oud-bondstrainster van de U15 juniorenselectie en de toenmalige eredivisie vereniging BCO/Bali uit Oosterhout heeft op alle niveaus training gegeven en gecoacht. Als speelster, badmintondocent en docent l.o. is er veel ervaring voorhanden om een scala van oefenvormen neer te zetten voor zowel een laag niveau badminton voor meestal jonge spelers tot een hoog niveau met oudere, betere spelers. Vanuit de Yonex Kids Games kan hierdoor een link gelegd worden naar de reguliere jeugdtraining, bij alle aspecten die in de bijscholing ter sprake komen.

 De Yonex Kids Games is een activiteit voor jeugd van 8 tot en met 12 jaar die nog geen competitie speelt en bestaat uit een toernooivorm gekoppeld aan een vaardigheidscircuit met diverse badmintonvormen.

Het was al met al een bijzonder leerzame en informatieve dag. Er werd een andere kijk gegeven op allerlei simpele maar zeer doeltreffende badminton gerelateerde spelvormen.


Kampioenschap 1e team Hengelose BC nipt gemist!

Op vrijdag 7 februari 2014 stond voor o.a. het 1e team van de Hengelose BC de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Deze laatste wedstrijd werd speciaal, omdat in deze wedstrijd om het kampioenschap in de 3e klasse werd gestreden.
Deze wedstrijd werd gespeeld tegen Phido 8.
Even voor de duidelijkheid, het team Phido 7 zou ook kampioen kunnen worden, alleen zij waren al klaar in de competitie.
Door de Hengelose BC moest met minimaal 6-2 worden gewonnen om aanspraak op het kampioenschap te kunnen maken.
Het viel overigens wel op dat de dames in het team van Phido 8 gepasseerd waren. Twee dames uit het 6e team waren hun invallers. Uit betrouwbare bron bleek dat de oorspronkelijke dames van Phido 8 gewoon thuis op de bank zaten. Helaas is hier reglementair niets verkeerds mee, maar de inzet van de invallers is puur een tactische zet van de vereniging Phido geweest.
Over de wedstrijd kan ik weinig dan goeds vermelden. De spelers van het eerste team van de Hengelose BC hebben gestreden tot het bittere einde. Dit bleek uit de laatste wedstrijd. Het was op dat moment 5-2 in het voordeel van de Hengelose BC. De laatste mix moest de uiteindelijke uitslag gaan brengen. Het werd uiteindelijk een geweldige drie setter. Het spel ging over en weer. Het kwam tot een stand van 18-18. Helaas maakte de Hengelose BC net teveel fouten, waardoor de eindstand van 21-18 in het voordeel van Phido 8 werd. De Hengelose BC won wel met 5-3, maar kwam een punt te kort voor het kampioenschap.
Eindstand in punten werd voor beide partijen 79. Het voordeel voor Phido 7 was dat zij in totaal maar 1 partij minder hadden verloren.

Als trainer van de Hengelose BC vind ik het spel van zowel het eerste team als de rest van de competitie teams een compliment waard. Zij hebben het afgelopen seizoen laten zien dat met kleine aanpassingen in hun spel, meer rendement te behalen is.
Hoop dat het toch nog mogelijk is dat een beste 2e plaats toch nog recht geeft op promotie naar de 2e klasse.
Ondanks dit alles, ik ben trots op de bereikte resultaten van alle teams!

Hier de link om de uitslagen en de standen van het 1e team te bekijken.vrijdag 7 februari 2014

Foto's van het 2e OCABT toernooi van 2 februari 2014

Door verschillende fotografen zijn foto's gemaakt op het betreffende toernooi.
Door Suus Leidelmeyer en John JP Verhagen zijn deze prachtige foto's gemaakt.

Klik hier om een bezoek te brengen aan mijn fotoalbum.

Klik hier voor het totale foto overzicht
van het toernooi.

maandag 3 februari 2014

1e toernooi overwinning van 2014 is weer binnen!!

Nadat ik een week lang niet lekker in orde was, ben ik vandaag ( zondag 2 februari 2014) toch afgereisd naar Culemborg. Door de Badminton Club Culemborg werd voor de 2e keer het OCABT georganiseerd.
Ik had mij ingeschreven in de categorie├źn herenenkel en het mannendubbel. Ik wist dat ik in de herenenkel mogelijk weer de Belgische speler, Bob Biesmans, weer tegen zou komen. Dit zou weer garant staan voor een fantastisch stukje badminton.
Sinds een aantal weken ben ik overgegaan naar een ander type Carlton racket, n.l. de Carlton Kinesis X70.
Dit type racket beantwoord geheel aan mijn wensen en mijn speelstijl.
Samen met mijn dubbelpartner, Guus Maassen, wisten wij het mannendubbel op onze naam te schrijven. De tegenstand die wij verwachten, bleef uiteindelijk uit. Wij bleven geconcentreerd spelen en wisten, zonder ergens een set af te geven, de titel in Culemborg op onze naam te schrijven.  
In het herenenkel kwam eigenlijk zonder al teveel problemen door de poule. Tegenstand had ik wel van de enige dame binnen het herenenkel. Zij wist een set te pakken en zo werd het een 3-setter die in mijn voordeel uitpakte.
Uiteindelijk in de finale trof ik toch Bob Biesmans.
In de 1e set wist ik nog niet echt warm te lopen. Ik liet het spel teveel maken door Bob Biesmans. Ikzelf kwam hierdoor in de problemen en verloor dan ook de 1e set. Ik wist zelf wat er aan mankeerde, maar door de aanwijzingen van Annie van Daal, wist ik de 2e set toch na mij toe te halen. Dit is het bekende duwtje in de rug. Ik kon toch een gaatje prikken in het starre bolwerk van Bob. Dit gaatje werd een stevig gat en Bob kon hier geen antwoord op geven. In de 3e set wist ik het vol te houden en op een gegeven wist ik dat ik Bob kon breken. Ik kon hierdoor de overwinning in het herenenkel op mijn naam te schrijven.

Tevens gesproken met fysiotherapeut Evers. Gesproken hebben we over o.a. de ontwikkelingen binnen de sportwereld en de bijbehorende technische mogelijkheden. Dit gaat zeker nog eens een vervolg krijgen. Bij deze fysiotherapeut komen diverse topsporters over de vloer. Kijk maar eens op de site van "Foot Connection" en op de site van "Fysiotherapie Evers".