maandag 27 oktober 2014

Volle toernooi winst tijdens het OLAK

Op zaterdag 25 en zondag 26 oktober was het dan weer zover, in Beek werd op het sportlandgoed de Haamen weer de OLAK georganiseerd worden door Regio team Limburg van Badminton Nederland.
Ik had mij ingeschreven in 3 categorieƫn ( herenenkel, herendubbel en het gemengddubbel). Doordat mijn mixpartner, Carmen van Kester, langdurig geblesseerd is, heb ik dit toernooi met Rachel Duijndam mogen spelen. Ondanks dat wij voor het eerst met elkaar speelden, wisten wij al onze wedstrijden te winnen en ik pakte hierdoor de eerste gouden plak.
In het herendubbel had ik mij ingeschreven met mijn Belgische (internationale) dubbelpartner, Bob Biesmans. Omdat de momenten om samen te spelen en te wennen aan elkaar summier zijn, was dit een mooi moment om samen te spelen.
Het samenspel ging gedurende de wedstrijden steeds beter en eigenlijk waren wij geen enkel moment in gevaar. Uiteindelijk wisten wij al onze wedstrijden te winnen en legden beslag op de eerste plaats, m.a.w. mijn 2e gouden plak was binnen.

Op zondag 26 oktober ging het toernooi verder met de enkelspelen.
Als eerste werden de poule wedstrijden afgewerkt. In de poule moest ik ook afrekenen met Bob Biesmans, de sterke jonge speler uit Belgiƫ. De wedstrijden tegen Bob zijn al altijd spannend en heftig. De kans of winst en verlies ligt altijd op 50/50.
In de poule wedstrijd tegen Bob liep het aan mijn kant erg goed. Ik had de goede focus en wist door consequent de shuttle scherp op de lijn te leggen, Bob uit zijn evenwicht te brengen. Bob kreeg geen vat op mijn spel. Mede door deze overwinning wist ik 1e in de poule te worden.
In de halve finale kreeg ik te maken met een andere Belgische speler, n.l. Fabian Franssen. Door Fabian constant onder druk te zetten, kwam ook hij niet lekker in het spel en zodoende wist ik de winst in deze halve finale te behalen.
In de finale trof ik wederom Bob Biesmans. In deze finale begon ik Bob vanaf het begin onder druk te zetten en het spelletje simpel te houden. Vandaag lukt het mij om op het juiste moment te verdedigen en vervolgens de aanval op te zoeken. Alles klopte precies. In de 2e set had wat moeite om de concentratie vast te houden, maar door o.a. de steeds betere beheersing van de slagvastheid wist ik de finale in 2 sets te winnen.

Prijzen werden uitgereikt door Clemens Wortel, bondsvoorzitter Badminton Nederland.Geen opmerkingen:

Een reactie posten