zaterdag 17 mei 2014

Update ISBO Speedminto​n Dutch Open 2014

Vandaag mijn vuurdoop m.b.t. het Speedminton gehad. In het racketcentre "De Kegel" in Amstelveen werd het Dutch Open Speedminton 2014 gespeeld.
Voor mij was dit een eerste ervaring met deze snelle racketsport. Het is mij opgevallen dat de beste spelers uit Duitsland, Polen, Kroatie, Slowakije en Tjechie komen.  De poule waarin ik zat bestond alleen maar uit geplaatste spelers ( Duitsland en Polen), dus ik had een behoorlijke uitdaging.
De eerste wedstrijd was behoorlijk wennen. Ik wist niet precies hoe hard ik de shuttle kon slaan. Ook had ik moeite om de shuttle te sturen. Ook de positie in het veld was voor mij nieuw.
Ik merkte dat ik gedurende de poule wedstrijden wat beter in het spel kwam te zitten. Uiteindelijk moest ik het gewoon afleggen tegen deze geplaatste en sluw spelende spelers.
Ondanks mijn beperking, is het goed mogelijk om in deze tak van sport te bewegen. Ik heb al mijn poule wedstrijden verloren, maar ondanks dit, kijk ik terug op een bijzondere dag. Het was ook voor de organiserende partij ook bijzonder, zij zagen vandaag voor het eerst een speler met een z.g. "Blade" die "gewoon" met de ervaren spelers in het speedminton kon mee doen.

Ik raad het een ieder eens aan om deze sport eens te proberen. Uiteraard kun je mij benaderen, maar de onderstaande personen zijn vanaf het begin bij het Speedminton betrokken.

Ik wil de volgende personen bedanken van de organisatie:
Arnoud Wildschut
- Martin Monfils
- Marcel van der Laan

Klik hier voor mijn "resultaten".

Klik hier voor een compilatie op Youtube van mijn laatste twee wedstrijden

Klik hier voor een link naar mijn fotoalbum.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten