zondag 13 april 2014

NK Aangepast Badminton 2014.


In samenwerking met Badminton Nederland heeft Badmintonclub DKC uit Den Haag op 12 en 13 april de Nederlandse Kampioenschappen Aangepast Badminton 2014 georganiseert. Er werden in twee categorie├źn gestreden om de prijzen: rolstoel-, staand badminton. Voor het eerst werd er bij het NK ook een Nederlands Jeugdkampioenschap georganiseerd.

Ik speelde afgelopen zaterdag 4 partijen. Helaas kreeg ik een walkover in de partij van Guus Maassen. Hij was de dag ervoor ziek geworden en wilde zich fysiek sparen voor de gemengddubbel en de herendubbel. De partijen die ik zaterdag heb moeten spelen, heb ik winnend weten af te sluiten.

Voor de zondag werd het een ander verhaal. Op deze dag werden de titels in het Aangepast Badminton verdeeld. Op de zondag werd ik getrakteerd op het spelen van 8 partijen. Niet in alle partijen werd het mij en mijn partners makkelijk gemaakt, maar uiteindelijk wist ik in de mannen dubbel en in het gemengd dubbel het goud te behalen!.
Het toetje van het toernooi hadden wij bewaard op het eind.
In het herenenkel speelde ik de finale tegen Mark Modderman. In de reguliere competitie komt Mark uit voor GSBC Amor, spelende in de 3e/4e divisie. M.a.w., dit zou voor mij een bijzondere uitdaging gaan worden. Ik kom zelf uit in de 3/4 klasse regio, kortom, een wereld van verschil
Om een lang verhaal kort te maken is het als volgt gegaan. In de heroïsche strijd heb ik mijn meerdere moeten erkennen in Mark Modderman. Ik heb gevochten voor wat ik waard was, maar hij was gewoon beter. Mark is een bijzondere en sportieve aanwinst in het aangepast Badminton.

Ook wil ik BCDKC en in het bijzonder Han van der Vliet bedanken voor het organiseren van dit toernooi. Han heeft er onder andere ervoor gezorgd dat het tijdschema bleef kloppen en dat spelers vanuit het verre Limburg gehaald en gebracht werden. Allen bedankt en tot een volgende keer!!

Totaal score van vandaag:

- Zilver in het herenenkel
- Goud in het Mannendubbel ( met Guus Maassen)
- Goud in het gemengd dubbel ( met Carmen van Kester)

Totaal overzicht van het toernooi:
- NK Aangepast Badminton 2014

Link naar mijn actie foto's ( met dank aan Rene Lagerwaard)

Link naar de overige foto'sGeen opmerkingen:

Een reactie posten