zondag 16 maart 2014

46e Koekstad toernooi Deventer

Vandaag, zondag 16 maart, heb ik in Deventer het 46e Koekstad toernooi mogen ervaren. Ik had mij ingeschreven voor zowel het enkelspel als het mannendubbel. Door mij voor zoveel mogelijk "valide" toernooien in te schrijven, probeer ik met het oog op de komende kampioenschappen mijn vizier scherp te krijgen en vooral scherp te houden.
Door BC IJsselstad is dit toernooi voor de 46e keer georganiseerd. Voordat ik een shuttle kon slaan, stond ik al in de kwartfinale. Door loting kreeg ik in de 1e ronde een bye. In de 2e ronde zou ik moeten spelen tegen een speler die als 2e geplaatst stond. Helaas voor hem, moest hij door een blessure afhaken. M.a.w. ik kreeg een "walkover". Helaas stond ik op die manier in de kwart finale. Ik speelde tegen een speler die normaal gesproken uitkomt in de 2e klasse regio, Niek Grupstra. Ik wilde tegen deze speler een leuk pot spelen, ondanks het feit dat ik van tevoren zou weten dat ik hier geen overwinning eruit zou kunnen slepen. Uiteindelijk heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk mijn eigen spel te spelen en kijken waar het schip zou stranden. In de twee gespeelde sets heb ik in iedere set 7 zuurverdiende punten weten te bemachtigen. Ik heb door dit spel, onder behoorlijke druk, toch gedaan wat ik wilde doen. Ik heb onder druk toch de shuttle geplaatst waar ik deze vooraf wilde hebben.
In het mannendubbel speelde ik voor het eerst met Sander Willemsen. Ondanks deze eerste kennismaking speelden wij goed tegen het andere koppel. De eerste set wisten wij met overtuiging te winnen. In de 2e set werd de druk opgevoerd. Helaas maakten wij te veel kleine foutjes en pakten net niet de overwinning in de 2e set. In de 3e set ging de strijd gelijk op. In deze set kwamen wij achter te staan met 20-17. Maar door verandering van tactiek konden wij toch nog langszij komen. Helaas wisten wij niet de eindspurt in te zetten en struikelden net voor de eindstreep, eindstand 20-22 in het voordeel van onze tegenstanders.

Klik hier voor het volledige wedstrijd overzicht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten