zaterdag 8 februari 2014

Kampioenschap 1e team Hengelose BC nipt gemist!

Op vrijdag 7 februari 2014 stond voor o.a. het 1e team van de Hengelose BC de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Deze laatste wedstrijd werd speciaal, omdat in deze wedstrijd om het kampioenschap in de 3e klasse werd gestreden.
Deze wedstrijd werd gespeeld tegen Phido 8.
Even voor de duidelijkheid, het team Phido 7 zou ook kampioen kunnen worden, alleen zij waren al klaar in de competitie.
Door de Hengelose BC moest met minimaal 6-2 worden gewonnen om aanspraak op het kampioenschap te kunnen maken.
Het viel overigens wel op dat de dames in het team van Phido 8 gepasseerd waren. Twee dames uit het 6e team waren hun invallers. Uit betrouwbare bron bleek dat de oorspronkelijke dames van Phido 8 gewoon thuis op de bank zaten. Helaas is hier reglementair niets verkeerds mee, maar de inzet van de invallers is puur een tactische zet van de vereniging Phido geweest.
Over de wedstrijd kan ik weinig dan goeds vermelden. De spelers van het eerste team van de Hengelose BC hebben gestreden tot het bittere einde. Dit bleek uit de laatste wedstrijd. Het was op dat moment 5-2 in het voordeel van de Hengelose BC. De laatste mix moest de uiteindelijke uitslag gaan brengen. Het werd uiteindelijk een geweldige drie setter. Het spel ging over en weer. Het kwam tot een stand van 18-18. Helaas maakte de Hengelose BC net teveel fouten, waardoor de eindstand van 21-18 in het voordeel van Phido 8 werd. De Hengelose BC won wel met 5-3, maar kwam een punt te kort voor het kampioenschap.
Eindstand in punten werd voor beide partijen 79. Het voordeel voor Phido 7 was dat zij in totaal maar 1 partij minder hadden verloren.

Als trainer van de Hengelose BC vind ik het spel van zowel het eerste team als de rest van de competitie teams een compliment waard. Zij hebben het afgelopen seizoen laten zien dat met kleine aanpassingen in hun spel, meer rendement te behalen is.
Hoop dat het toch nog mogelijk is dat een beste 2e plaats toch nog recht geeft op promotie naar de 2e klasse.
Ondanks dit alles, ik ben trots op de bereikte resultaten van alle teams!

Hier de link om de uitslagen en de standen van het 1e team te bekijken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten