zaterdag 8 februari 2014

Bijscholing VBO in samenwerking met Badminton Nederland


Vandaag werd in theorie en met praktijk de Yonex Kids games behandeld. Deze bijscholing heb ik gevolgd in het kader van de verlenging van trainerslicentie SL3. Ook vind ik het belangrijk om tijdens de bijscholingen ervaringen uit te wisselen met collega trainers.

De docent van vandaag was Paula Rip.
De dag werd geopend door Fred Besselink en introduceerde hierbij Paula Rip.
Ex-topspeelster Paula Rip heeft samen met Badminton Nederland in 2009 de Yonex Kids Games ontwikkeld. De oud-bondstrainster van de U15 juniorenselectie en de toenmalige eredivisie vereniging BCO/Bali uit Oosterhout heeft op alle niveaus training gegeven en gecoacht. Als speelster, badmintondocent en docent l.o. is er veel ervaring voorhanden om een scala van oefenvormen neer te zetten voor zowel een laag niveau badminton voor meestal jonge spelers tot een hoog niveau met oudere, betere spelers. Vanuit de Yonex Kids Games kan hierdoor een link gelegd worden naar de reguliere jeugdtraining, bij alle aspecten die in de bijscholing ter sprake komen.

 De Yonex Kids Games is een activiteit voor jeugd van 8 tot en met 12 jaar die nog geen competitie speelt en bestaat uit een toernooivorm gekoppeld aan een vaardigheidscircuit met diverse badmintonvormen.

Het was al met al een bijzonder leerzame en informatieve dag. Er werd een andere kijk gegeven op allerlei simpele maar zeer doeltreffende badminton gerelateerde spelvormen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten