maandag 3 februari 2014

1e toernooi overwinning van 2014 is weer binnen!!

Nadat ik een week lang niet lekker in orde was, ben ik vandaag ( zondag 2 februari 2014) toch afgereisd naar Culemborg. Door de Badminton Club Culemborg werd voor de 2e keer het OCABT georganiseerd.
Ik had mij ingeschreven in de categorie├źn herenenkel en het mannendubbel. Ik wist dat ik in de herenenkel mogelijk weer de Belgische speler, Bob Biesmans, weer tegen zou komen. Dit zou weer garant staan voor een fantastisch stukje badminton.
Sinds een aantal weken ben ik overgegaan naar een ander type Carlton racket, n.l. de Carlton Kinesis X70.
Dit type racket beantwoord geheel aan mijn wensen en mijn speelstijl.
Samen met mijn dubbelpartner, Guus Maassen, wisten wij het mannendubbel op onze naam te schrijven. De tegenstand die wij verwachten, bleef uiteindelijk uit. Wij bleven geconcentreerd spelen en wisten, zonder ergens een set af te geven, de titel in Culemborg op onze naam te schrijven.  
In het herenenkel kwam eigenlijk zonder al teveel problemen door de poule. Tegenstand had ik wel van de enige dame binnen het herenenkel. Zij wist een set te pakken en zo werd het een 3-setter die in mijn voordeel uitpakte.
Uiteindelijk in de finale trof ik toch Bob Biesmans.
In de 1e set wist ik nog niet echt warm te lopen. Ik liet het spel teveel maken door Bob Biesmans. Ikzelf kwam hierdoor in de problemen en verloor dan ook de 1e set. Ik wist zelf wat er aan mankeerde, maar door de aanwijzingen van Annie van Daal, wist ik de 2e set toch na mij toe te halen. Dit is het bekende duwtje in de rug. Ik kon toch een gaatje prikken in het starre bolwerk van Bob. Dit gaatje werd een stevig gat en Bob kon hier geen antwoord op geven. In de 3e set wist ik het vol te houden en op een gegeven wist ik dat ik Bob kon breken. Ik kon hierdoor de overwinning in het herenenkel op mijn naam te schrijven.

Tevens gesproken met fysiotherapeut Evers. Gesproken hebben we over o.a. de ontwikkelingen binnen de sportwereld en de bijbehorende technische mogelijkheden. Dit gaat zeker nog eens een vervolg krijgen. Bij deze fysiotherapeut komen diverse topsporters over de vloer. Kijk maar eens op de site van "Foot Connection" en op de site van "Fysiotherapie Evers".


Geen opmerkingen:

Een reactie posten