zondag 19 januari 2014

Aanpassingen "Blade"

Ik speel al een geruime tijd met een z.g. "Blade". Op de "Blade" is standaard een zooltje gemonteerd die in de zaal uitstekend voldoet. Ook dit zooltje is onderhevig aan slijtage. Slijtage is zodanig dat ik tijdens het afzetten, geen grip meer heb waardoor ik een stuiter maak op de baan. Ik ben vervolgens eens gaan kijken welke mogelijkheden er zijn om dit in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen. Ik kan natuurlijk elke 2 maanden een nieuwe zool eronder schroeven. Dit vind ik net even iets te makkelijk.  Ik hou wel van een uitdaging en heb vervolgens mijn gedachten gedeeld met de medewerkers van de firma Otto Bock.
Vooraf had ik aangegeven welke ervaringen met een dergelijke zool had en welke ideeën om het probleem van het uitglijden te tackelen.
Nu heb ik in samenwerking met Otto Bock een oude badmintonschoen, als proef (1e opzet), zodanig geprepareerd dat deze op de "Blade" wordt geschoven.De eerste ervaringen zijn positief.
De zool op dit moment geeft mij een goed en vertrouwd gevoel op de baan.
Tevens biedt de zool mij een stabiel afzet moment.
Voordeel is ook dat de zool wat breder is, dit geeft mij een stabieler gevoel tijdens het slaan van de shutlle. Ik hoef nu wat minder te letten op mijn balans.
Ook heeft de zool een veilig gevoel bij het doorstappen. Wanneer ik dan te ver door zou stappen, vangt het achterste gedeelte van de  zool ( hak van de badminton schoen) deze klap op.

Inmiddels heb ik een aantal trainingen achter de rug met deze aanpassing. Intussen ben ik al wel weer een keer terug geweest om het e.a. nog te laten aanpassen.

Tevens heb ik een vermaarde schoenmaker in Lochem bereid gevonden, eens te kijken naar de zool die oorspronkelijk van de "Blade" komt. Uiteraard kent hij mijn voorgeschiedenis en had al gelijk ideeën om deze oorspronkelijke zool eens onderhanden te nemen. Hij ziet hier een kans om deze zool volledig aan te passen naar mijn wensen met als uiteindelijk doel, volledige grip op de baan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten