vrijdag 3 januari 2014

RTL5, 112 Noodoproep, de echte verhalen!!

Ik ben in juli 2013 geïnterviewd voor het programma 112 Noodoproep: De Echte Verhalen.
Ik heb tijdens dit interview mijn verhaal verteld wat mij is overkomen in november 2000.
De mensen die het interview afnamen waren van het begin onder de indruk van het verhaal. Naast mijn verhaal wordt het in beeld gebracht met nagespeelde situaties.
Op maandag 6 januari 2014 worden de uitzendingen gestart, ik heb de eer gekregen om in de allereerste uitzending mijn verhaal te doen.

Ik heb inmiddels bericht gekregen van RTL5 dat mijn verhaal op maandag 6 januari 2014 wordt uitgezonden.
Om 20.00 uur wordt een gecensureerde versie uitgezonden ( dit wordt gedaan omdat rond dat tijdstip nog jonge kijkers wakker zijn).
Later op de avond ( na 22.00 uur) op dezelfde dag wordt de aflevering nog een keer uitgezonden, maar dan in de ongecensureerde versie! Tijdstippen zijn op dit moment helaas nog niet bekend.
Zodra het e.a. in een TV-gids vermeld staat, probeer ik hiervan melding te maken.

dinsdag 31 december 2013

Het laatste bericht in het jaar 2013

Wij wensen jullie allemaal nogmaals een goed, gezond, sportief en vooruitstrevend 2014 toe!!

In Warnsveld wordt dit o.a. gevierd met het aloude carbid schieten!!

Zo gaat dit in Warnsveld:
Oudejaarsknal 2013 met Carbid in Warnsveld

 
Wat is Carbid schieten:
Carbid wordt in een melkbus, verfbus of aangepaste gasfles gelegd en enigszins natgemaakt, b.v. met speeksel of water, waarna de bus wordt afgesloten met het deksel of een (plastic) bal. Het zich vormende ethyn wordt door een klein zundgat (of met een bougie) ontstoken en ontploft met een dreunende knal, waarbij deksel of bal uit de bus schiet en tientallen meters verderop terechtkomt. Bij een grote bus is de knal vaak oorverdovend. Dit is onder meer aangetoond in het EO-programma Checkpoint. In seizoen 7 van dit programma bleek tijdens een aantal knaltests met verschillende voorwerpen dat de knal van het carbidschieten de luidste was met een sterkte van wel 110 dB. Om onnodige schade te voorkomen wordt een deksel meestal vastgebonden met een stevig touw van enkele tientallen meters lengte. Het bevestigen van een touw aan zowel deksel als bus kan ervoor zorgen dat het deksel de bus mee trekt.
De uitdaging van het carbidschieten ligt hem in de moeilijkheid van het timen. Door de hoeveelheid carbid en water en de tijdsduur tot ontsteking te variëren is het een sport een optimale knal te veroorzaken. In sommige dorpen wordt geschoten met tientallen bussen tegelijkertijd en is het zaak om het schieten goed te regisseren, zodat de bussen allemaal regelmatig achterelkaar knallen. Deze vorm van georganiseerd carbidschieten ligt vaak in handen van een sportvereniging, of een speciale carbid-, of oudjaarsvereniging.
Om nog grotere knallen te veroorzaken wordt incidenteel ook wel gebruikgemaakt van groter materiaal, zoals omgebouwde giertanks.

Tot volgend jaar!!

 

Speedbadminton naast het reguliere Badminton?, moet kunnen!!

Speedbadminton is de enige racketsport dat overal en altijd gespeeld kan worden.


Bij speedbadminton is heel weinig materiaal nodig om een wedstrijd te spelen. Het speelveld bestaat uit slechts twee vlakken van 5,5 x 5,5m en deze liggen 12,8m uit elkaar. Zonder net!! Deze speelvlakken kunnen natuurlijk overal neergelegd worden: in de hal, in het park, op het strand, op straat. De Speeders -minishuttles- waarmee gespeeld wordt, zijn kleiner en zwaarder waardoor deze sneller gaan, een grotere afstand kunnen overbruggen en waardoor speedbadminton ook heel goed buiten gespeeld kan worden. En met de speciale lichtgevende Speeders kan in het donker verder worden gespeeld.speedbadminton op het strand

Speedbadminton is een aantrekkelijk combinatie van tennis, squash en badminton. Squash-achtige rackets brengen de Speeder razendsnel op koers naar de tegenstander die op tennisafstand de Speeder™ probeert terug te slaan. De Speeder™ is kleiner en zwaarder dan de normale shuttle en kunnen een snelheid behalen tot 290km/u!

Speedbadminton is een erg bewegingsintensief spel. Voor, achter, links, rechts, in de hoek, door het midden, laag over de grond of hoog achterin..probeer de speeder maar terug te slaan.
speedbadminton op de tennisbaanIdealiter wordt Speedbadminton op een tennisveld gespeeld. Echter zonder net zodat nieuwe en afwisselende speelmogelijkheden ontstaan. Maar ook zonder wedstrijdomstandigheden kan het overal gespeeld worden.  Gewoon eenvoudig en snel zonder speelveld of met een easy court op het gras, strand of sneeuw.


Voor meer informatie, kijk dan op de site van de Nederlandse Speed Badminton Federatie