zaterdag 14 december 2013

Fotoserie tijdens Badminton interland Nederland-België op 13 december 2013


Ik wil jullie deelgenoot maken van de foto's die gemaakt zijn door Rene Lagerwaard tijdens de Badminton interland Nederland-België.
Hier de link naar mijn fotoalbum waar de foto's te bekijken zijn.
Badminton interland Nederland-België van 13 december 2013


In de gloednieuwe sporthal Suytkade in Helmond, volgepakt met zo’n 600 toeschouwers, heeft Nederland een klinkende zege behaald op België tijdens de badmintoninterland. Het werd 5-0 in Helmond. Hier pakten de spelers Eric Pang, Robin Tabeling, Myke Halkema, Jorrit de Ruiter, Soraya de Visch Eijbergen, Iris Tabeling hun overwinningen.In deze geweldige ambiance speelden wij ( Jordy Brouwers, Willy Weijers, Bob Biesmans, Coco Nolet en Eddy Boerman) een demo wedstrijd.
Voor dit geweldige publiek speelden wij eerst op onze manier warm. Wij lieten zien dat ook Aangepast sporters hun mannetje/vrouwtje kunnen staan in het badminton. Coco Nolet speelde tegen de bondscoach Annie van Daal een trainingspartij, waarbij Coco liet zien dat met talent en wilskracht nog heel wat te halen valt.
Vervolgens speelden Willy Weijers en Jordy Brouwer als "rollers" een demowedstrijd tegen elkaar.
Ik speelde tegen Bob Biesmans in de geest van deze interland ook een originele Nederland-België demowedstrijd. Ook ik won deze demo met 14-9.

Dit was een prima zet van Badminton Nederland om te laten zien dat ook de Aangepaste Badmintonners een aardige shuttle kunnen slaan. Misschien een idee om dit eens meer toe passen bij nationale- en internationale wedstrijden waarbij het Nederlands badmintonteam hun wedstrijden spelen.

woensdag 11 december 2013

Presentatie t.b.v. de Grote Clubactie van 10 december 2013

Op dinsdag 10 december 2013 werd de Grote Clubavonden gehouden. De uitreiking van o.a. de clubveld vond plaats bij 67 Opel dealers in Nederland. Clubs kregen hun Grote Clubactie opbrengst uitgereikt en 12 Clubhelden kregen te horen of zij kans maakten op een jaar lang rijden in een Opel Cascada! 

Bij de Opel dealer in Arnhem, heb ik dinsdag 10 december 2013 een presentatie gehouden. Thema was die avond "Wilskracht, doorzettingsvermogen en clubliefde" en dit gerelateerd aan de (top)sport. Ik heb hier mijn persoonlijke verhaal verteld. Het was mijn verhaal vanaf het moment dat ik van de motor viel tot het moment dat ik mocht spelen op het Wereld kampioenschap Aangepast Badminton 2013.
Ik heb voor de aanwezigen een verhaal verteld die op een ieder van toepassing zou kunnen zijn. Ik heb hierbij de aanwezigen ook een spiegel voor kunnen houden.
Al met al een boeiende  en toch ook weer een indrukwekkende avond waarbij gedurende de sessie bijzondere interessante vragen werden gesteld. Na afloop werd ik door diverse aanwezigen aangesproken en bevraagd over allerlei zaken die betrekking hadden op de revalidatie, maar ook de weg naar een Topsport prestatie.